De Business

Punem punctul pe știi

Doi medici de la Socola au luat clădirea Romtelecom din Dacia. Sumele se învârt în jurul a două milioane

miercuri, 18 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Doi medici de la Socola au luat clădirea Romtelecom din Dacia. Sumele se învârt în jurul a două milioane

Fosta clădire Romtelecom din cartierul Dacia nu se mai află în proprietatea omului de afaceri Marius Şandru, potrivit verificărilor făcute de „Ziarul de Iaşi”, aceasta fiind vândută unei firme ieşene controlată de doi medici. Imobilul este deţinut în prezent de Equilibrium Home SRL, societate administrată de Mihaela Dobrovăţ şi Raluca Maria Radu, medici psihiatri din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, care deţin şi Clinica Equilibrium din Iaşi.

 

Firma Equilibrium Home a fost înfiinţată în octombrie 2021, având ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Cel mai probabil, în locul fostei clădiri „a telefoanelor” de pe strada Vitejilor nr. 10 va funcţiona pe viitor o clinică cu destinaîie medicală.

Cladirea a fost detinuta de omul de afaceri Marius Şandru

Omul de afaceri Marius Şandru, proprietar al cunoscutei fabricii ieşene de confecţii Eurotex, dar şi al unei impozante clădiri de birouri de pe şoseaua Naţională (Şandru Office Building), aproape de “Piramida lui Dubeţ”, a confirmat zilele trecute informaţia noastră, însă nu a dorit să vorbească mai mult pe seama subiectului. El a cumpărat imobilul în urmă cu doi ani prin firma Eurotex Developments, de la Tara Technology, pentru care a plătit aproape 400.000 de euro, potrivit informaţiilor apărute atunci în presa ieşeană. Şandru are mai multe investiţii imobiliare în oraş, printre care şi clădirea de birouri menţionată mai sus, dar are afaceri şi în industria textilă, Eurotex Company fiind una dintre cele mai puternice firme din domeniu la nivel local.

Potrivit documentelor consultate de ZdI, Equilibrium Home SRL a împrumutat bani de la bancă pentru această achiziţie, gajul pe proprietatea imobiliară fiind de 2 milioane de lei. În mod uzual, în astfel de tranzacţii, cumpărătorul trebuie să achite un avans de circa 25% din valoarea bunului respectivei tranzacţii.

Banca a pus gaj pe doua milioane de lei

Tara Technologies este o firmă care face comerţ cu produse alimentare, băuturi şi tutun, domeniu preponderent raportat în bilanţ, dar cu domeniu de activitate principal consultanţă IT (conform certificatului de înmatriculare), câştigând la licitaţie, în 2020, bunul imobiliar al fostului operator de telefonie fixă. Aceeaşi firmă avea un contract de închiriere cu proprietarul iniţial al clădirii, respectiv Telekom Romania Communications, documentul menţionând o perioadă de zece ani (încheiat în luna mai 2020), conform actelor oficiale analizate de ZdI.

În urmă cu circa zece ani, în clădire a funcţionat şi o sucursală a Poştei Române. În apropiere se află mai multe unităţi de învăţământ. 

Cititi si: Tranzacție surpriză: s-a vândut clădirea Telekom din Podu Roş. Cristian Stanciu a dat 1,55 mil. euro

 

 

Comentarii