Doi prieteni condamnaţi după o lecţie de şoferie

sâmbătă, 25 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Doi prieteni condamnaţi după o lecţie de şoferie

Un ieşean şi-a lăsat amicul la volan, pentru a se pregăti în vederea susţinerii examenului practic de obţinere a permisului de conducere. La miez de noapte, pe drumul pustiu dintre două sate se afla totuşi o patrulă de poliţie. Cei doi prieteni au ajuns împreună în faţa judecătorilor, în baza aceluiaşi articol din Codul Penal.

În seara zilei de 6 august a anului trecut, Ionuţ Zaharia şi Cosmin Ismană s-au întâlnit cu un prieten în centrul satului Hodora din comuna Cotnari. Au plecat împreună, cu BMW-ul condus de Ismană, spre Hârlău, unde au stat până în jurul orei 1.30.

La întoarcerea spre Cotnari, între satele Bahluiu şi Iosupeni, Zaharia l-a rugat pe Ismană să-l lase să conducă maşina. Pe stradă nu circulau alte autoturisme, iar el absolvise cursurile de conducere şi luase examenul teoretic.

Ismană a acceptat să-l lase să exerseze, însă după aproximativ 300 de metri, autoturismul a fost oprit de un echipaj de poliţie care venea din sens contrar. Zaharia a recunoscut că nu are permis, iar Ismană, că era maşina lui şi îl lăsase pe prietenul său la volan.

Ca urmare, primul a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, iar al doilea, pentru încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Amândoi şi-au recunoscut faptele şi în faţa magistraţilor Judecătoriei Hârlău. Nu aveau antecedente penale, nu se sustrăseseră de la urmărirea penală sau judecată, nu încercaseră să împiedice aflarea adevărului, aşa că judecătorii au fost convinşi că şi-au învăţat lecţia.

Cei doi au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Cei doi vor trebui să plătească şi câte 800 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. Pronunţată marţi, sentinţa poate fi atacată în apel. 

Comentarii