Doi şoferi cu alcolemii uriaşe au făcut prăpăd printre maşinile parcate

Unul dintre ei a „suflat“ 1,6 la mie alcool în aer! A pocnit 4 maşini în cartierul Alexandru.

marți, 22 octombrie 2019, 01:50
2 MIN
 Doi şoferi cu alcolemii uriaşe au făcut prăpăd printre maşinile parcate

Doi teribilişti au fost reţinuţi ieri de către poliţiştii Biroului Rutier Iasi după ce au fost prinşi băuţi la volan şi au lovit mai multe autoturisme. În cazul unuia dintre ei, poliţiştii suspectează că a lovit mai multe autoturisme, însă au identificat doar unul.

Ionuţ Cristian Mitu, în vârstă de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, duminică seară, i-a luat maşina de sub nas colegului său şi a plecat la plimbare prin oraş, apoi s-a înfipt într-un autoturism în cartierul Dacia.

Mitu lucrează la o firmă din Teleorman şi venise la o lucrare la Iaşi, împreună cu mai mulţi colegi. Duminică seara, unul dintre ei a luat maşina firmei, un Logan Lodgy şi împreună cu Mitu, au mers la patronul lor pentru a ridica nişte bani. În timp ce acesta ridica banii, Mitu s-a urcat la volan şi a plecat, cu toate că nu are permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului. Mitu a ajuns aproape de locul une era cazat, un apartament din cartierul Dacia, însă s-a izbit de un autoturism, iar trecătorii au chemat poliţia. Poliţiştii l-au testat pe tânăr, acestuia ieşindu-i o alcoolemie de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

După câteva ore de la acest eveniment, un alt tânăr din Iaşi, băut, a lovit mai multe autoturisme, de data aceasta în cartierul Alexandru. În jurul orei 2, Andrei Buzincu, în vârstă de 35 de ani, din cauza aburilor alcoolului, a agăţat patru autoturisme parcate în cartierul Alexandru cel Bun. După ce a suflat în „fiolă“, acestuia i-a ieşit o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge. El se afla la volanul unui autoturism Volkswagen. Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuz de recoltare probe biologice.

Comentarii