Doi tineri în sevraj au tâlhărit de telefonul mobil vechi şi cu butoane un pensionar

joi, 12 mai 2022, 01:58
2 MIN
 Doi tineri în sevraj au tâlhărit de telefonul mobil vechi şi cu butoane un pensionar

Un ieşean a fost tâlhărit în chiar scara blocului în care locuia. A avut ghinionul ca momentul întoarcerii sale acasă să coincidă cu cel în care doi consumatori de etnobotanice îşi satisfăceau viciul în casa scării.

Când A.M. a intrat în casa scării, iar becurile cu senzori s-au aprins, s-a trezit în faţă cu doi tineri îmbrăcaţi în negru. Cei doi l-au atacat imediat. În vârstă de 76 de ani şi luat prin surprindere, A.M. nu s-a putut opune, căzând la pământ. Tâlharii i-au verificat buzunarele hainei şi ale pantalonilor, de unde i-au sustras un telefon mobil Alcatel tip vechi şi 20 de lei. Au tras de cureaua borsetei de pe umărul victimei, rupându-i cureaua, iar apoi au fugit. A.M. a strigat după ei că nu are în borsetă decât acte, iar unul dintre tâlhari a aruncat-o pe jos. Ulterior, au vândut telefonul contra unei sume simbolice şi au împărţit banii.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 23 decembrie 2018. Cu ajutorul victimei, care i-a identificat pe tâlhari după fotografii, infractorii au fost identificaţi în scurt timp. A putut fi recuperat şi telefonul, care a fost restituit lui A.M. Unul dintre tâlhari a fost deja condamnat, un an mai târziu. Prinderea lui Alin Cosmi Dumitraş a durat însă mai mult, el plecând în Germania la scurt timp după tâlhărie. Cazul său a putut fi analizat de magistraţii Judecătoriei abia începând cu anul 2021. În urmă cu trei săptămâni, judecătorii l-au condamnat pe Dumitraş pentru tâlhărie calificată, la 4 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa a fost contestată de inculpat, cazul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel la mijlocul lunii viitoare.

Comentarii