Donaţii importante în campania ZdI, ieri: sacul Moşului devine tot mai greu

miercuri, 08 decembrie 2021, 03:00
4 MIN

Prime Kapital, dezvoltatorul Silk District, a oferit suma de 10.000 de lei pentru cei 111 copii din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti.Acestei remarcabile donaţii i s-au alăturat ieri altele.

 

Creşte lista celor care s-au alăturat Campaniei de Crăciun a Ziarului de Iaşi, prin care încercăm să le achiziţionăm ghetuţe îmblănite din piele, căciuliţe şi mănuşi tuturor celor 111 micuţi din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti. Însă avem în continuare nevoie de sprijin pentru achiziţionarea tuturor darurilor mult aşteptate. Împreună putem să le facem acestor copii un Crăciun cu adevărat special, iar desaga Moşului cel Bun să devină tot mai plină. Cei mici visează la jucării şi dulciuri, banale pentru mulţi copii din oraş. Chiar şi aşa, înţeleg că pentru ei „Moşul” ajunge în fiecare an poate ceva mai sărac, şi tot ce îşi doresc e să nu-i uite de tot. În acest an putem însă, împreună, să le arătăm că Moşul e darnic şi cu ei.

Ziarul de Iaşi, alături de persoane cu suflet mare care au ales să se alăture Campaniei de Crăciun, dorește ca în acest an să le aducem un zâmbet cu ocazia Sărbătorilor de iarnă celor 111 copii de grădiniţă şi din clasele primare din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti. Copiii din comuna Româneşti îl aşteaptă în acest an pe Moşul cel Bun să le aducă mult doritele ghetuţe îmblănite din piele, căciuliţe şi mănuşi şi poate şi alte daruri care să le facă iarna mai uşoară. Comuna Româneşti este o localitate îmbătrânită, iar la şcolile din localitate numărul de elevi parcă scade în fiecare an. Dintre puţinii copii din localitate, 10% provin din centre de plasament, copii care au fost primiţi cu brațele deschise de familiile din Româneşti. Multe dintre familiile din localitate au doar o singură sursă de venit sau mai câştigă un ban muncind cu ziua prin vecini, dar cu toate acestea au grijă ca cei mici să nu lipsească o zi de la şcoală, iar în ghiozdan să aibă ascuns măcar un măr sau un pachet de biscuiţi.

Prime Kapital, dezvoltatorul Silk District, a donat suma de 10.000 de lei pentru darurile micuţilor. „Ne bucurăm să fim şi anul acesta alături de Campania Ziarul de Iaşi şi de micuţii din comuna Româneşti, să le facem acestora Sărbătorile de iarnă mai frumoase. Această perioadă a fost una dificilă pentru noi toţi, cu atât mai mult pentru familiile sărace. Prime Kapital îşi doreşte să contribuie la bucuria copiilor din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti şi să le aducă acestora zâmbete pe chip. Ştim că o comunitate sănătoasă creşte cu ajutorul nostru, al tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea aici. Prin proiectele noastre dezvoltăm comunităţi, iar prin astfel de gesturi oferim sprijin celor aflaţi în dificultate. Ne implicăm în activităţi de susţinere a comunităţilor deoarece credem că împreună putem produce schimbări pozitive“, au subliniat reprezentanții Prime Kapital.

Ieşeanul Mihai Cîtea a donat pentru darurile copiilor 200 de lei, dar şi 8 seturi de căciuliţe şi fulare noi. În ajutorul celor 111 copii a venit şi ieşeanul Mihai Cohut, un pensionar care este alături de acţiunile umanitare ale Ziarului de Iaşi în fiecare an. Acesta a donat 200 lei. În campanie s-au alăturat şi două persoane ce au dorit să îşi păstreze anonimatul, oferind 500, respectiv 1.000 lei.

Cei care doresc să ofere un ajutor, oricât de mic, în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vis-a-vis de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare, care pot fi necesare în aceste situaţii, şi care pot fi transmise, la cerere, prin email sau fax. Donaţiile pot fi făcute şi direct către Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Româneşti, în contul: RO75BRDE240SV55118712400, deschis la BRD-GSG. Donaţiile în cont pot fi făcute până pe 15 decembrie.

Lista onorabilă a donatorilor

  • Prime Kapital dezvoltator Silk District – 10.000 lei
  • Mihai Cîtea – 200 lei + 8 seturi căciuliţe şi fulare
  • Mihai Cohut – 200 lei
  • Anonim – 1.000 lei
  • Anonim – 500 lei
  • Focality – 3.000 lei
  • Dan Caşcaval – 500 lei
  • Marius Bodea – 500 lei
  • Anonim – 200 lei
  • Fides Express – pachete consistente cu alimente
  • Navigator Academy Afterschool Iaşi – jocuri, jucării, dulcuri pentru clasa a II-a
  • Adriana Săvescu – 600 lei
  • Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” – 10 ghiozdane, 10 fesuri, 10 seturi mănuşi + 22 litri ulei
  • Ing. Aurelian-Antonius Mănuţă – 500 lei
  • Anonim – 250 lei
  • Viorel Blăjuţ – 5.000 lei + transport pentru daruri
  • Marian Şerbescu – 500 lei
  • Anonim – 200 lei + pachet haine, cărţi, carioci

Comentarii