Două curse aeriene noi: Madrid de ieri, Dublin de poimâine

vineri, 17 decembrie 2021, 03:01
2 MIN
 Două curse aeriene noi: Madrid de ieri, Dublin de poimâine

În schimb, în ianuarie vor dispărea temporar alte şapte perechi de zboruri. Traficul de pasageri continuă să scadă pe final de an.

De ieri, Iaşul este legat de încă o capitală europeană. Cursa aeriană Iaşi-Madrid a fost inaugurată ieri de compania Wizz Air. Primul zbor a fost aproape plin: 99 de pasageri au plecat dimineaţă spre Spania, iar la întoarcere au coborât din avion 170 de călători. Este a 22-a rută deschisă de compania low-cost la Iaşi. Zborul inaugural, solicitat de altfel insistent de mai mult timp de ieşeni şi nu numai, a fost salutat pe Aeroportul Iaşi de Paulina Gosk, corporate communications manager la Wizz Air, de directorul general provizoriu al aerogării, Romeo Vatră, şi de Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean.

Tot o frecvenţă bisăptămânală, ca zborul Iaşi-Madrid, va avea şi cursa spre Dublin pe care Blue Air o va inaugura duminică. Aceasta din urmă va dubla ruta pe care o acoperă în prezent compania HiSky.

Blue Air a anunţat încă cinci destinaţii la primăvară, spre Paris, Barcelona, Köln, Bruxelles şi Roma, toate având de asemenea frecvenţă bisăptămânală. Până atunci însă, numărul zborurilor efectuate pe Aeroportul Iaşi va fi redus temporar.

Wizz Air a anunţat suspendarea zborurilor spre Larnaca (9 ianuarie – 10 martie), Tel Aviv (8 ianuarie – 12 martie), Bari (9 ianuarie – 27 martie), Catania (7 ianuarie – 11 martie), Birmingham (8 ianuarie – 27 martie) şi Liverpool (9 ianuarie – 13 februarie).

Pe de altă parte, după 10 ianuarie nu se pot face rezervări nici pentru zborul Iaşi-Frankfurt, operat de Lufthansa. În acest caz însă nu există o confirmare oficială din partea companiei germane că zborul va fi suspendat. În schimb, compania maghiară a motivat suspendarea pe motiv de cerere şi menţinere a tarifelor, iar pasagerilor afectaţi li se va oferi rambursarea integrală sau 120 la sută din tariful iniţial sub formă de credit de companie.

Traficul de pasageri este în scădere pe final de an. Faţă de cele 67 de mii de persoane care s-au îmbarcat sau sosit la Iaşi în octombrie, în noiembrie au fost doar puţin peste 46 de mii. În aceeaşi lună a anului trecut s-au înregistrat 12.638 de pasageri, iar în noiembrie 2019, de aproape zece ori mai mulţi.

Comentarii