Două proiecte mari pentru judeţ, într-o mică şedinţă de la CJ. Alexe nu a scăpat de înțepăturile opoziției

marți, 12 ianuarie 2021, 02:57
2 MIN
 Două proiecte mari pentru judeţ, într-o mică şedinţă de la CJ. Alexe  nu a scăpat de înțepăturile opoziției

Aleşii judeţului au mai parcurs o etapă în demersurile pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară şi centura de trafic uşor a Iaşului. Ședinţa CJ a fost condusă de preşedintele Costel Alexe, care nu a scăpat de reproşurile unor consilieri din opoziţie în legătură cu calitatea sa de suspect într-un dosar de la DNA

La prima şedinţă a consilierilor judeţeni din acest an, două proiecte importante pentru judeţ au mai parcurs câteva etape. Este vorba de Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pentru care aleşii judeţului şi-au dat acceptul asupra notei conceptuale, a temei de proiectare, a valorii estimate pentru documentaţiile tehnico-economice şi pentru alocarea din bugetul CJ a fondurilor pentru realizarea acestor documentaţii. În acest proiect cu o valoare estimată de peste 300 de milioane de euro, CJ s-a asociat cu Ministerul Sănătăţii, cu Consiliul Local Miroslava şi cu Institutul de Boli Cardiovasculare.

Ultima propunere de pe ordinea de zi a vizat alocarea a aproape 8 milioane de lei pentru realizarea documentaţiei proiectului centurii de trafic uşor a municipiului Iaşi. Este vorba despre un acord de parteneriat cu ADR Nord-Est pentru începerea investiţiei care va fi finanţată în exerciţiul 2021-2027. Axa 3 din Masterplanul de drumuri judeţene are o lungime de 73 de km şi cuprinde şase segmente de drum judeţean şi un drum comunal (care va fi preluat la CJ pentru acest proiect). Traseul inelului începe la Vânători şi trece prin Leţcani, Voineşti, Mânjeşti, Budeşti, Piciorul Lupului, Ciurea, Bârnova, Tomeşti şi Holboca. Valoarea totală a proiectului este de 53 milioane de euro.

Tot ieri, consilierii au declarat vacant mandatul obţinut de colegul lor Sorin Năcuţă la alegerile din septembrie. Păşcăneanul a prins la alegerile parlamentare un loc de deputat pe listele PNL şi, în consecinţă, a demisionat din plenul CJ. În locul lui, va depune jurământul Constantin Dolachi.

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Costel Alexe, aflat la prima prezenţă publică după anunţul DNA de săptămâna trecută privind începerea urmăririi penale într-un dosar în care numele său apare alături de cel al unui alt suspect, de la combinatul siderurgic de la Galaţi. De altfel, unii consilieri din opoziţie i-au cerut lămuriri asupra situaţiei iscate săptămâna trecută, dar şeful CJ a spus doar că urmează să-şi dovedească nevinovăţia. Pe de altă parte, Alexe i-a pus în gardă pe consilieri că vor avea la CJ mai multe şedinţe în perioada următoare, şi obişnuite (lunare), şi extraordinare, cum a fost cea de ieri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii