Două retrogradări, două viziuni diferite

miercuri, 11 august 2021, 01:43
3 MIN
 Două retrogradări, două viziuni diferite

 

Căzută din elită alături de Poli în vară, FC Hermannstadt, cu care ieşenii se confruntă mâine, a gestionat mult mai bine perioada precompetiţională şi se gândeşte la revenirea rapidă în Liga I

Politehnica Iaşi pleacă astăzi spre Mediaş pentru meciul de joi, cu FC Hermannstadt, din cadrul etapei a III-a a Ligii a II-a de fotbal. Teoretic, un duel care opune două dintre cele trei echipe retrogradate în vară din Liga I ar trebui să fie echilibrat. Practic, disputa dintre Hermannstadt şi Poli Iaşi este una cu o favorită certă, sibienii pornind cu prima şansă.

Asta pentru că vara a fost gestionată diferit de cele două grupări. Hermannstadt a demonstrat rapid că vrea să revină în elită, după ce a pierdut surprinzător barajul cu Mioveni. Ardelenii au adus un preşedinte cu nume, Dani Coman, iar noul antrenor, Marius Măldărăşanu, are la dispoziţie un lot solid. În ciuda plecărilor masive din vară (Cristiano, Belu, Scarlatache, Viera, Matricardi, Romario Pires, Addae, Sebaihi, Ster, Aosman, Karanovic, Bagaric, Aralica, Yazalde, Mayoral), sibienii au reuşit să menţină câteva piese de bază, ca I. Stoica, Alhassan, Opruţ sau Oroian. Alături au fost aduşi mulţi jucători care au jucat în sezonul trecut la Liga I, aşa cum sunt Năstăsie (FC Argeş), Balaure (Astra) ori Buhăcianu (UTA), ori au fost piese importante la Liga a II-a, unul din exemple fiind Lungu, transferat de la Metaloglobus Bucureşti.

Firesc, gazdele de mâine s-au închegat rapid şi au pornit bine în campionat, cu două victorii în primele runde, 2-1 acasă cu FC Buzău şi 2-0 la Techirghiol, cu Unirea Constanţa. De menţionat că în ambele meciuri au punctat aceeaşi jucători, Alhassan şi Balaure.

De cealaltă parte, Poli, după cum se ştie, a pierdut toţi jucătorii importanţi, s-a adunat târziu după ce antrenorul Costel Enache a avut la primul antrenament cinci fotbalişti (!), a legitimat mulţi jucători fără meciuri în picioare şi nu a avut nici cantonament. Mai grav, are în continuare derapaje majore la vârf, unde se copiază, declarativ şi nu numai, “modelul de succes” Gigi Becali. În plus, problemele materiale persistă, nici până ieri, la mai bine de două luni de la o hotărâre de finanţare adoptată de Consiliul Local Iaşi, neintrând în conturile angajaţilor banii alocaţi pentru sezonul trecut.

Toate aceste aspecte au generat în Copou o atmosferă departe de normalitate şi, pe fondul lipsei de omogenitate, de pregătire şi, în unele cazuri, de valoare, startul a fost pe măsură: două eşecuri, 0-2 la Ploieşti, cu Petrolul şi 0-1 acasă în compania Concordiei Chiajna. Rămâne de văzut dacă Poli Iaşi, care, în actualele condiţii, nu are cum să-şi propună decât menţinerea în Liga a II-a, va fi capabil de o surpriză la Mediaş.

Disputa de joi dintre Hermannstadt şi Politehnica va începe la ora 18:30 şi va fi televizată pe Digi Sport, Look Sport şi Telekom. (Ovidiu MINEA)

Ultimele rezultate din etapa a II-a: Dunărea Călăraşi – Poli Timişoara 1-2; Viitorul Târgu Jiu – CSA Steaua 0-2 (0-1). După două etape şase echipe au punctaj maxim: Unirea Slobozia, „U” Cluj, FC Hermannstadt, Concordia Chiajna, CSA Steaua şi Metaloglobus. Fără niciun punct sunt FC Buzău, FC Csikszereda, Poli Iaşi şi Unirea Constanţa. La cota -5, din cauza penalizărilor, se află Astra Giurgiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii