Două spectacole ale Naţionalului ieşean se vor juca la Braşov şi Arad

luni, 06 mai 2019, 07:20
1 MIN
 Două spectacole ale Naţionalului ieşean se vor juca la Braşov şi Arad

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi a fost invitat la două festivaluri importante din ţară. Astfel, „Piele şi cer”, spectacolul montat de Radu Ghilaş, se va juca la Braşov, pe scena Centrului Cultural Reduta, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului de Teatru Politic „Scenele Memoriei”, iar spectacolul „Dansul Delhi”, în regia lui Radu Afrim, cea mai recentă producţie a Naţionalului ieşean, participă la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Nou de la Arad.

 

Spectacolul „Piele şi cer” se va juca miercuri, pe data de 8 mai, de la ora 19.00, la Braşov. Din distribuţie fac parte artiştii Petronela Grigorescu, Ionuţ Cornilă, Răzvan Grosu. Decorul a fost realizat de Cătălin Târziu, costumele de Rodica Arghir, muzica originală de Dragoş Cohal, Ionuţ Todică, iar partea devideo design a fost realizată de Andrei Cozlac. Premiera spectacolului a avut loc la Iaşi pe 4 aprilie 2018 la Uzina cu Teatru.

Pe 12 mai, spectacolul „Dansul Delhi”, în regia lui Radu Afrim, va fi jucat la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, de la ora 19.00. Din distribuţie fac parte Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu, Dan Prisacariu, Puşa Darie, Livia Iorga, Marina Munteanu. Scenografia a fost realizată de Cosmin Florea, universul sonor de Radu Afrim, partea video de Andrei Cozlac, asistenţa de regie este asigurată de Simona Ionelia Ţăruş, iar partea foto de Odin Moise. Premiera a avut loc anul acesta, pe 22 februarie. De la începutul acestei stagiuni, Teatrul Naţional Iaşi a fost invitat să participe la opt festivaluri de teatru, care au avut loc la Chişinău, Oradea, Galaţi, Braşov, Cluj, Botoşani şi Arad. 

Comentarii