Două titluri de Doctor Honoris Causa acordate de Politehnica ieşeană

joi, 16 mai 2019, 01:49
2 MIN
 Două titluri de Doctor Honoris Causa acordate de Politehnica ieşeană

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a acordat în ultima săptămână două titluri de Doctor Honoris Causa.

Astfel, prof.univ.dr.ing. Ion Vişa, rector al Universităţii Transilvania din Braşov timp de opt ani, membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, şi ing.dr.techn. Dr.h.c.mult. Heinz Brandl de la Universitatea Tehnică din Viena, Austria, au primit cea mai înaltă disticţie a Politehnicii ieşene.

Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Cauza rectorului Universităţii „Transilvania“ a avut loc vineri, pe data de 10 mai, în cadrul uneişedinţe festive a Senatului, care a avut loc în Sala de Conferinţe TUIASI, din Corpul R. Şedinţa a fost prezidată de preşedintele Senatului, prof.univ.dr.ing. Tania Hapurne, profesorul Ion Vişa devenind astfel membru onorific al Politehnicii ieşene.

Prof.univ.dr.ing. Ion Vişa a fost rector al Universităţii Transilvania din Braşov timp de opt ani, în intervalul 2004-2012, ocupând mai multe funcţii importante şi la nivel naţional, în prezent fiind membru al Comisiei de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Robotică a Consi­liului Naţional pentru Acordarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Prof.univ.dr.ing. Ion Vişa (foto) a declarat, în discursul său, că „este un moment deosebit şi vă mulţumesc că TUIASI, una dintre universităţile de referinţă în mediul academic din România şi pe plan internaţional, a decis să mă accepte ca membru al acestei comunităţi. Vă mulţumesc foarte mult, domnule rector, mulţumesc Senatului, celor două facultăţi, colegilor din cele două departamente care au supus atenţiei aceste propuneri şi pentru că au fost de acord cu acordarea acestui titlu onorific“.

Cel de-al doilea titlul de Doctor Honoris Causa a fost oferit marţi, pe data de 14 mai, lui Heinz Brandl de la Universitatea Tehnică din Viena. Acesta este o personalitate marcantă a comunităţii ştiinţifice internaţionale în domeniul Ingineriei Geotehnice, cu o largă recunoaştere în mediul academic, atât în cercetarea aplicată, cât şi prin proiecte tehnice de dezvoltare a infrastructurii economice din mai multe ţări.

De asemenea, a fost cel care a asusţinut ca următoarea Conferinţă Dunăreană de Mecanica Pământului şi Inginerie Geotehnică, din anul 2022, să se desfăşoare în România.

Comentarii