Duel SS după 12 ani

marți, 15 martie 2022, 02:43
4 MIN
 Duel SS după 12 ani

 

Sorana Cîrstea şi Simona Halep s-au calificat în optimile de finală ale turneului WTA1000 de la Indian Wells şi vor juca între ele

Sorana Cîrstea (27 WTA) a dispus cu scorul de 5-7, 6-1, 6-0, pe rusoaica Anna Kalinskaia (90 WTA) într-un meci de două ore şi 21 de minute, tensionat şi perturbat de factori externi. Mai exact de meciul disputat simultan, pe o arenă apropiată, între argentinianul Diego Schwartzman şi finlandezul Ruusuvuori la care fanii sud-americanului au creat un vacarm îngrozitor. eat pe terenul 5 se suprapunea peste punctele jucate pe terenul 6. Ambele jucătoare s-au plâns că nu se pot concentra din cauza zgomotului. Pentru că tot încerca să aştepte terminarea ovaţiilor de pe terenul vecin, Sorana Cîrstea s-a ales cu primul serviciu pierdut, la scorul de 5-5 şi minge de break. Românca s-a certat cu arbitrul de scaun din acest motiv, apoi cu antrenorul ei, Adrian Cruciat. Ea a reuşit să anuleze mingea de break, dar, nervoasă, a pierdut ulterior game-ul şi pe următoarele două. Setul I a fost echilibrat până spre final. La 2-2, cele două sportive au făcut schimb de break-uri, dar finalul a fost afectat de ieşirea nervoasă a Soranei. Kalinskaia a început setul secund cu break, dar apoi, după o nouă ceartă cu Cruciat, Sorana Cîrstea a trecut în controlul meciului şi, cu o evoluţie foarte bună, de la 5-7, 0-1, a câştigat 12 game-uri la rând, în condiţii speciale. Un moment important s-a petrecut la scorul de 4-1, când românca a reuşit greu să se desprindă la două break-uri avantaj, deşi adversara ei a comis şase duble greşeli. De altfel, ambele jucătoare au greşit destul de mult şi, în plus, jucătoarea rusă s-a accidentat la spate în setul secund şi a evoluat cât mai economic cu putinţă, lovind decisiv de fiecare dată pentru a scurta punctele. În aceste condiţii, Sorana a egalat la seturi, apoi a făcut repede 3-0 în decisiv, scor la care rusoaica a cerut timeout medical. Pauza şi asistenţa primită nu au ajutat-o pe sportiva din Rusia, care nu a mai pus niciun game pe tabelă.

Simona Halep i-a decepţionat, dar şi uimit, pe fanii californieni ai lui Cori Gauff (17 WTA), jucătoare care a împlinit 18 ani chiar în ziua meciului. Practicând un joc de nivel ridicat, „Simo” s-a impus cu 6-3, 6-4, după 76 de minute. Cele două jucătoare au avut de înfruntat pe arena centrală de la Indian Wells Tennis Garden un vânt puternic care a influenţat execuţiile lor. Simona s-a adaptat mai bine de la început, punând forţă şi agresivitate în evoluţia ei şi imprimând variaţie loviturilor, în special la serviciu. De altfel – minune în jocul Simonei-ea nu şi-a pierdut niciodată serviciul. Simona Halep a reuşit un break la zero, la 1-1, pe care l-a apărat foarte bine până spre finalul primului set, când a reuşit să-l dubleze pentru un 6-3, în 37 de minute. Totuşi, a fost un moment când direcţia spre care se îndrepta jocul putea să se schimbe. La 4-3, Halep a fost condusă cu 0-40 pe propriul serviciu, dar jucătoarea română a ripostat cu ferocitate şi a luat game-ul. În setul al doilea, echilibrul la serviciu s-a păstrat până la 5-4, când Halep a reuşit singurul break, punând capăt meciului. Simona şi Sorana se vor întâlni în optimi, scorul întâlnirilor directe în circuit fiind 2-1 pentru ultima, dar cele mai recente partide sunt din 2010.

. Britanica cu origini româneşti, Emma Răducanu (13 WTA) a fost eliminată, scor 7-6, 4-6, 5-7, după două ore şi 47 de minute, de către croata Petra Martic (79 WTA). Învingătoarea meciului dintre Martic şi rusoaica Samsonova (32) va juca în sferturi cu Sorana sau Simona.

Alte rezultate din turneul de simplu: Ludmila Samsonova (Rusia) – Danka Kovinic (Muntenegru) 6-4, 7-6; Iga Swiatek (Polonia)-Clara Tauson (Danemarca) 6-7,6-2, 6-1; Madison Keys (SUA) – Allison Riske (SUA) 7-6, 6-1; Harriet Dart (Marea Britanie) – Kaia Kanepi (Estonia) 7-6, 6-3; Angelique Kerber (Germania) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-2,6-1.

La dublu, Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în sferturi după ce au învins cu scorul de 6-4, 7-5, cuplul japonez Eri Hozumi/Makoto Ninomiya, care în prima manşă a eliminat perechhea favorită numărul 1, Veronika Kudermetova/Elise Mertens (Rusia/Belgia). În faza următoare, Begu şi Niculescu vor da piept cu echipa Gabriela Dabrowski/Giuliana Olmos (Canada/Mexic), cap de serie numărul 5.

În turneul masculin, germanul Alexander Zverev (3 ATP) a fost eliminat în turul II de către americanul Tommy Paul (39 WTA). Pentru german a fost primul meci după excluderea de la turneul de la Acapulco, de la finalul lunii februarie. Atunci el a avut o ieşire nervoasă, în care a lovit cu racheta scaunul arbitrului, nimerindu-l şi pe oficial în picior, la meciul de dublu pe care l-a disputat alături de brazilianul Marcelo Melo.

 

Comentarii