Duelul viorilor, Stradivarius vs. Guarneri, deschide stagiunea la Ateneu

sâmbătă, 09 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Duelul viorilor, Stradivarius vs. Guarneri, deschide stagiunea la Ateneu

Stagiunea 2021-2022 la Ateneul Naţional din Iaşi se va deschide în mod oficial în acest weekend, sâmbătă şi duminică fiind programate două concerte care vor fi transmise şi în mediul online.

Astfel, sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Ateneului vor urca Liviu Prunaru – concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care va încânta publicul ieşean interpretând la vioara Stradivarius Pachoud, şi Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca şi Ploieşti, care va cânta la vioara Guarneri delGesu Catedrala (pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional „George Enescu”). Cei doi artişti vor fi acompaniaţi de pianistul Horia Mihail în „Duelul Viorilor”, ediţia a X-a.

Cel de-al doilea eveniment care marchează începutul stagiunii 2021-2022 va avea loc duminică, 10 octombrie, de la ora 19.00, tot în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, urmând ca pe scenă să urce Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius, alături de Orchestra de Tineret a Iaşului, dirijorul concertului fiind Virgil Popa.

„Deschiderea Stagiunii 2021-2021 aduce în atenţia ieşenilor instrumentişti de talie mondială, alături de instrumente muzicale celebre. Este o şansă, atât pentru noi, ca organizatori, să dăm startul noii stagiuni cu muzicieni de talia celor invitaţi, cât şi pentru publicul larg, de a asculta pagini muzicale celebre, interpretate cu mare rafinament până la cel mai mic detaliu”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi. Evenimentele pot fi urmărite online pe site-ul oficial al Ateneului, iar pentru reprezentaţiile live, în sală, pot fi achiziţionate bilete de la casieria Ateneului sau de pe site-ul instituţiei. 

Comentarii