După 23 de ani de căsnicie, un colonel nu se poate apropia de soţie. Femeia se teme deoarece bărbatul are armă

miercuri, 24 august 2022, 01:50
2 MIN
 După 23 de ani de căsnicie, un colonel nu se poate apropia de soţie. Femeia se teme deoarece bărbatul are armă

Certurile dintr-o familie „bună” au ajuns pe masa judecătorilor. Soţia unui ofiţer superior a cerut protecţia legii, invocând violenţa manifestată de bărbat. L.O. a cerut ca soţului să i se impună păstrarea unei distanţe minime de 50 metri faţă de ea, timp de şase luni, limita maximă permisă de lege în cazul ordinelor de protecţie. Faptul că soţul este militar şi în această calitate deţine o armă a fost apreciat de femeie ca fiind un detaliu important, existând riscul unor agresiuni mai grave.

În cererea adresată Judecătoriei, femeia a invocat două episoade, petrecute în zile consecutive, în care soţul o lovise şi o scuipase. Anterior, acesta ar fi ameninţat că o împuşcă. L.O. a depus la dosar şi două certificate medicale din 2008 şi 2011, pentru a arăta că tensiunile dintre soţi, căsătoriţi de 23 de ani, erau vechi. De cealaltă parte, avocatul colonelului D.O. a apreciat că acuzele aduse de femeie sunt de natură a periclita cariera militară a bărbatului, care are o conduită ireproşabilă. De altfel, tocmai din cauza tensiunilor din familie, bărbatul se mutase în 2016 cu serviciul la Vaslui, venind acasă doar în weekend.

Judecătorii au constatat că Secţia 1 Poliţie are în lucru trei dosare care îi privesc pe soţii O. Într-unul dintre ele, deschis pe 4 iulie, bărbatul este acuzat de violenţă în familie. În celelalte două, soţul şi-a reclamat soţia pentru hărţuire şi violenţă în familie. Ultimul certificat medico-legal nu menţiona necesitatea unor îngrijiri medicale, ceea ce arăta că violenţa manifestată de bărbat fusese redusă. Pe de altă parte, nici nu putea fi crezut faptul susţinut de D.O., că şi-ar fi lovit soţia cu pumnul în legitimă apărare. În aceste condiţii, magistraţii Judecătoriei au apreciat că emiterea unui ordin de protecţie se impune, dar o durată de o lună a acestuia este suficientă. Niciunul dintre soţi nu a fost mulţumit de soluţia magistraţilor, apelurile depuse de cei doi intrând pe rolul Tribunalului. 

Comentarii