După articolul din „Ziarul de Iaşi”. Semnalizarea trecerilor de pietoni din zona şcolilor va fi refăcută

marți, 01 martie 2022, 02:49
2 MIN
 După articolul din „Ziarul de Iaşi”. Semnalizarea trecerilor de pietoni din zona şcolilor va fi refăcută

Drumarii judeţeni au promis că, până la sfârşitul primăverii, vor reface toate trecerile de pietoni şi indicatoarele din zona unităţilor de învăţământ aflate la marginea.

Jurnaliştii "Ziarul de Iaşi" au atras recent atenţia despre faptul că o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi arată că în prezent, 154 de şcoli ar avea nevoie de refacerea trecerilor de pietoni, reînnoirea indicatoarelor pentru şoferi sau înfiinţarea altora.

O bună parte dintre aceste unităţi de învăţământ care au nevoie urgentă de marcaje stradale şi indicatoare sunt la marginea şoselelor judeţene. Acestea sunt foarte aglomerate, cum ar fi cel spre Ciurea sau spre Vlădeni.

Consiliul Judeţean administrează aceste drumuri, iar unul dintre consilierii judeţeni spune că anul acesta cerut bani la buget pentru a rezolva această problemă.

"În urma corespondenţei pe care am avut-o cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a reieşit necesitatea reabilitării sistemului de semnalizare rutieră din zona unităţilor de învăţământ situate în proximitatea drumurilor judeţene. Este vorba despre intervenţii precum trasarea sau reînnoirea marcajelor stradale, montarea, reabilitarea sau creşterea numărului de indicatoare rutiere, trasarea sau înfiinţarea de treceri de pietoni, montarea limitatoarelor de viteză şi măsuri asemănătoare", a precizat Adrian Acostoaiei", consilier judeţean.

Reprezentanţii Direcţiei de Drumuri Judeţene Iaşi au precizat că vor începe lucrările curând.

"Vom reface toate marcajele, toate trecerile de pietoni, cât şi semnalistica. Vom pune vopsea specială cu film gros. Aşteptăm o temperatură de 20 de grade la nivelul asfaltului pentru ca marcajele să reziste. Până la sfârşitul primăverii vor fi refăcute toate", a precizat Ciprian Ciucan, directorul Direcţiei de Drumuri Judeţene Iaşi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii