După ce a pierdut concursul de manager al Spitalului CF Iaşi, dr. Mitrofan dă în judecată Ministerul Transporturilor

vineri, 22 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 După ce a pierdut concursul de manager al Spitalului CF Iaşi, dr. Mitrofan dă în judecată Ministerul Transporturilor

Dr. Cristina Mitrofan, fost manager interimar al Spitalului CF Iaşi, a dat în judecată Ministerul Transporturilor după ce a pierdut concursul de manager în favoarea lui dr. Mihai Glod, la patru sutimi diferenţă. Rezultatele finale publicate pe 14 decembrie nu au mulţumit-o pe dr. Mitrofan, care a obţinut la toate cele trei probe ale competiţiei 9.11, în timp ce dr. Glod a obţinut 9.15 şi a fost desemnat câştigător al concursului.

Deşi sursele noastre spune că postul a fost scos la concurs pentru a fi ocupat definitiv la sugestia şi insistenţele fostului manager interimar, inclusiv comisia de concurs fiind construită cu sprijinul acesteia, dr. Mitrofan este nemulţumită că a pierdut şi se consideră nedreptăţită. Aceasta a solicitat anularea rezultatului concursului în contencios administrativ, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 9 ianuarie.

Întrebarea care rămâne după această competiţie este pentru cât timp va conduce acesta spitalul, în contextul în care UMF a fost desemnată de Ministerul Transporturilor să preia unitatea medicală undeva pe parcursul anului următor. Iar conform mai multor declaraţii publice şi a surselor din universitate, singura schimbare majoră care va fi făcută este cea la nivel de management, de secţie şi de spital, de către universitate.

Toţi ochii au fost îndreptaţi asupra organizării competiţiei după ce „Ziarul de Iaşi” a publicat o serie de materiale în care am ridicat semne de întrebare cu privire la transparenţa organizării şi anunţării acestuia. Iar candidaţii au mers umăr la umăr la fiecare probă. Dr. Mihai Glod a obţinut o notă mai mare la testul grilă, 8.30 faţă de 8.00 cât a luat dr. Cristina Mitrofan, în timp ce la probele următoare s-a impus dr. Mitrofan, dar la diferenţă mai mică.

La analizarea şi susţinerea proiectului de management, aceasta a obţinut 9.79, faţă de 9.66 cât a luat dr. Glod, în timp ce la interviul de selecţie a luat 9.54, faţă de 9.46 cât a obţinut dr. Glod. După contestaţie, la ultima probă notele au fost modificate în 9.53 şi 9.50. Practic, diferenţa s-a făcut la testul grilă, unde cele 30 de sutimi obţinute suplimentar de dr. Glod au fost suficiente pentru a-i asigura un avantaj şi după prezentarea proiectului de management şi după proba interviului de selecţie.

Comentarii