Posibilitatea unor alegeri anticipate i-a trezit la realitate

După ce şi-au arătat muşchii în faţa primarului, acum, consilierii PSD vor şedinţă

sâmbătă, 12 mai 2018, 01:50
2 MIN
 După ce şi-au arătat muşchii în faţa primarului, acum, consilierii PSD vor şedinţă

Social-democraţii ieşeni vor convocarea unei şedinţe de Consiliu Local după ce, săptămâna trecută, plenul a fost suspendat tocmai din cauza absenţei nemotivate a acestora. 

Într-un comunicat, PSD acuză o „lipsă de interes“ din partea primarului Mihai Chirica în convocarea unei noi şedinţe. Zilele trecute, întrebat pe această temă, edilul a precizat că plenul se va reuni atunci când va face el convocarea. Potrivit unor surse din Pri­mărie, o astfel de şedinţă ar putea avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. De reţinut că plenul se poate reuni, în cazul şedinţelor ordinare, dacă este convocat cu cinci zile înainte de ziua de desfăşurare. Social-democraţii au mai spus că nu cred că primarul a vorbit serios în momentul în care a susţinut necesitatea dizolvării Consiliului Local.

„Am consemnat o nouă perdea de fum aruncată în faţa ieşenilor pentru a masca incompetenţa celor trei ani de administrare dezastruoasă a Iaşului“, se arată în comunicatul PSD. Demn de menţionat este că, în cei trei ani invocaţi de social-democraţi, consilierii PSD au fost principalii aleşi locali care l-au sprijinit şi susţinut pe primar în toate iniţiativele propuse de acesta. Săptămâna trecută, Mihai Chirica a precizat că alegerile anticipate pentru CL „sunt necesare“, dar, de atunci, alte reacţii în susţinerea unei astfel idei nu au mai fost avansate în spaţiul public. „Cu ce au greşit ieşenii, domnule primar? Nu e corect să îi puneţi în situaţia de a mai veni încă o dată la urne doar pentru că dumneavoastră aţi devenit indezirabil. Şi încă un lucru. Ce veţi rezolva? Indiferent de rezultatul unor alegeri anticipate, veţi rămâne tot în opoziţie. Prin modul dumneavoastră de a vă comporta, discreţionar şi lipsit de strategie, aţi rămas singur şi izolat. Sunteţi la conducere, dar dezbrăcat de putere!“, a declarat preşedintele PSD, Maricel Popa, citat în comunicat.

Consilierii locali ai PSD au preferat, săptămâna trecută, să participe la o şedinţă de partid decât să vină la plenul convocat de executivul Primăriei. Potrivit unor surse din PSD, absenţa de la plen a avut un scop politic, în sensul izolării primarului în CL şi clarificarea faptului că PSD nu îl mai susţine pe primar. Mihai Chirica a fost exclus din partid la începutul acestui an şi, cu toate că a condus filiala o bună perioadă de timp, edilul a catalogat că în organizaţie ar fi inclusiv „structuri de tip mafiot“. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii