După mii de ani, un zimbru s-a născut în natură în Marea Britanie

luni, 28 noiembrie 2022, 18:08
2 MIN
 După mii de ani, un zimbru s-a născut în natură în Marea Britanie

Actorul american Leonardo DiCaprio a salutat pe contul lui de Instagram naşterea unui pui de zimbru în Regatul Unit – primul eveniment de acest tip după o pauză de câteva mii de ani -, care a fost posibilă datorită unui proiect de conservare a naturii în comitatul Kent, informează BBC duminică.

Mai mulţi bizoni au fost eliberaţi în natură într-o zonă mlăştinoasă din apropiere de Canterbury în luna iulie, în cadrul unui proiect de re-sălbăticire, conceput pentru a ajuta acea zonă să revină la starea ei naturală.

Starul hollywoodian Leonardo DiCaprio a distribuit fotografia puiului de zimbru pe contul său de Instagram, care este urmărit de 55,6 milioane de admiratori (“followers”).

Un susţinător al cauzelor ecologiste, actorul se foloseşte adeseori de conturile sale de pe reţelele de socializare pentru a se exprima în legătură cu chestiuni asociate schimbărilor climatice.

În mesajul său, Leonardo DiCaprio a spus că zimbrii sunt “inginerii naturii”, deoarece, prin comportamentul lor natural, “ei creează lumină şi spaţiu pentru ca alte specii sălbatice să poată să prospere”.

Zimbrii curăţă subarboretul, permiţând astfel altor plante şi insecte să se deplaseze. De asemenea, ei decojesc coniferele, permiţând speciilor native să înflorească, iar blana lor năpârlită furnizează material izolator pentru păsările care cuibăresc.

Acest proiect de re-sălbăticire, condus de Kent Wilflife Trust şi The Wildwood Trust, este implementat în West Blean şi Thornden Woods, ce formează una dintre cele mai mari zone dintr-o străveche regiune mlăştinoasă din Regatul Unit, în care anumite perimetre au o vechime de peste 1.000 de ani.

Leonardo DiCaprio, care este trimis special al ONU pentru schimbări climatice, a donat de-a lungul anilor milioane de dolari unor organizaţii de mediu şi a participat la Conferinţa ONU pentru climă (COP26), organizată anul trecut la Glasgow.

Starul american este cunoscut pentru rolurile interpretate în mai multe filme celebre, precum “Titanic”, “The Revenant”, “The Wolf of Wall Street”, “Django Unchained” şi “The Great Gatsby”. AGERPRES

Comentarii