După Moldova, și Ungaria ar urma să aibă o femeie președinte. Cine este Katalin Novak

joi, 23 decembrie 2021, 12:11
1 MIN
 După Moldova, și Ungaria ar urma să aibă o femeie președinte. Cine este Katalin Novak

Ungaria ar putea să aibă o femeie președinte din 2023, după ce Katalin Novak a acceptat nominalizarea Fidesz în acest sens. Ar fi al doilea stat vecin cu România, după Republica Moldova, care va avea o femeie în funcția de președinte.

 

Katalin Novák, care a fost propusă de Fidesz să candideze pentru funcţia de preşedinte al Ungariei, a anunţat că va demisiona pe 31 decembrie din funcţia de ministru responsabil pentru familii, astfel încât să se concentreze în totalitate asupra sarcinii aflate în faţa sa, scrie Hirado.Ungaria ar putea să aibă o femeie președinte din 2023, după ce Katalin Novak a acceptat nominalizarea Fidesz în acest sens. Ar fi al doilea stat vecin cu România, după Republica Moldova, care va avea o femeie în funcția de președinte.

Katalin Novák, care a fost propusă de Fidesz să candideze pentru funcţia de preşedinte al Ungariei, a anunţat că va demisiona pe 31 decembrie din funcţia de ministru responsabil pentru familii, astfel încât să se concentreze în totalitate asupra sarcinii aflate în faţa sa, scrie Hirado.Katalin Novak, în vârstă de 41 de ani şi mamă a trei copii, a fost vicepreşedinte al Fidesz, până la congresul partidului de luna trecută.

Are studii economice, de drept şi administraţie publică, în Ungaria şi Franţa, a trăit în SUA, Franţa şi Germania şi vorbeşte engleza, franceza, germana şi spaniola.

Sursa: stirileprotv

Comentarii