Echipa de fotbal feminin este ciuca bătăilor pe banii Primăriei. Înfrângere la 12 goluri

vineri, 13 mai 2022, 02:00
3 MIN
 Echipa de fotbal feminin este ciuca bătăilor pe banii Primăriei. Înfrângere la 12 goluri

Echipa de fotbal feminin Navobi Iaşi, care a primit anul trecut 70.000 de euro de la Primărie, a pierdut acasă, în Cupă, cu 1-13, după ce a irosit orice şansă de a accede în prima ligă.

Navobi Iaşi a fost eliminată din Cupa României la fotbal feminin. Formaţia condusă de fostul şef al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a cedat ieri, pe teren propriu, la un scor incredibil, 1-13 (0-5) în faţa Heniu Prundu Bârgăului. Prundu Bârgăului este o comună bistriţeană cu nici 6.000 de locuitori.

Nici în campionat Navobi nu stă mai bine, irosind orice şansă de a promova în prima ligă. La finalul săptămânii trecute, ieşencele au pierdut un nou meci pe teren propriu în Liga a II-a, 0-2 cu Vulpiţele Galbene Roman, rezultat care, la fel ca acela înregistrat cu Heniu, nu fusese anunţat până ieri, la prânz, pe pagina de facebook a clubului local.

În paranteză fie spus, trupa antrenată acum de Sorin Comisu (tehnicianul din tur, Cristi Amironesei, care e şi în conducerea actuală a Politehnicii Iaşi, a trecut în plan secund) fusese învinsă de „vulpiţe“ şi în partida tur, cu 0-3, la „masa verde“, deoarece nu a prezentat carnetele de joc ale fotbalistelor. Navobi mai pierduse un meci acasă în acest sezon, 0-1 în tur cu FK Csikszereda. Cum gruparea lui Ambrosie a mai făcut şi un egal, în deplasare, la Constanţa, ieşencele au acumulat doar 34 de puncte în 15 partide şi se situează pe locul III al clasamentului Seriei 1 a eşalonului doi. În frunte se află Csikszereda (39 puncte din 14 meciuri) şi Vulpiţele Galbene (36 puncte din 14 partide). Astfel, ieşencele nu mai au nicio şansă de a ajunge gruparea din Miercurea Ciuc, pe care o va întâlni în deplasare în ultimul meci oficial al sezonului, pe 22 mai. Romaşcanele, în schimb, se mai bat pentru locul promovabil, mai ales că vor juca în compania liderului pe teren propriu, pe 15 mai.

Reamintim, în ciuda unor numeroase controverse, Navobi Iaşi a primit la finalul anului trecut circa 70.000 de euro de la Consiliul Local Iaşi. Suma este de mai bine de două ori mai mare decât cea pe care a încasat-o Olimpia Universitatea Cluj de la municipalitatea clujeană în 2021. Ardelencele sunt multiple campioane ale României, au participat în Champions League, iar echipa lor secundă este pe primul loc în Seria 2 a Ligii a II-a. În 2022, Olimpia Universitatea va primi aproximativ 33 000 de euro de la CL Cluj în timp ce la Iaşi s-a încercat alocarea unei noi sume pentru Navobi, 40.000 de euro. Proiectul a fost însă scos de pe ordinea de zi după ce nu a primit avizul Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul CL. Rămâne de văzut dacă în vară se va încerca din nou cuplarea clubului lui Adrian Ambrosie la robinetul bugetului local.

Mai precizăm că în ciuda unor repetate solicitări ale unor consilieri locali ieşeni, nici până la această oră nu s-a făcut public cum au fost cheltuiţi cei 70.000 de euro primiţi în 2021 de Navobi, club care beneficiază de subvenţii şi de la Federaţia Română de Fotbal.

Legenda FOTO: Fetele de la Navobi (în alb) s-au făcut de râs acasă, în Copou

Imaginile din timpul rușinoasei partide din Iași au fost preluate de pe pagina de Facebook ACS Heniu Prundu Bârgăului

Comentarii