Ediţia de toamnă a FLORALIS-Sărbătoarea Florilor a venit la Iaşi cu decoruri tomnatice şi flori scoase la vânzare. Iată preţurile!

sâmbătă, 22 octombrie 2022, 01:50
3 MIN
 Ediţia de toamnă a FLORALIS-Sărbătoarea Florilor a venit la Iaşi cu decoruri tomnatice şi flori scoase la vânzare. Iată preţurile!

În perioada 21 – 23 octombrie 2022 Iaşul devine, din nou, locul de întâlnire şi de expunere al „meşterilor florali” din zona Moldovei. Timp de trei zile, pe porţiunea pietonală a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt au lucrat împreună designeri, peisagişti, florişti, firme şi comercianţi, al căror scop va fi de a evidenţia frumuseţea florilor în cadrul ediţiei de toamnă a FloralIS – Sărbătoarea Florilor.

La manifestarea organizată de Primăria Municipiului Iaşi în colaborare cu Servicii Publice Iaşi SA participă producători şi comercianţi din Iaşi şi judeţele limitrofe, care prezintă şi comercializează flori naturale tăiate şi în ghiveci, plante ornamentale, aranjamente florale, bulbi, seminţe, răsaduri etc. La această ediţie sunt expuse soiuri variate de crizanteme, tufănele sau dumitriţe cultivate în sere, solarii şi grădini. De asemenea, vor fi prezentate şi colecţii de varză ornamentală, ardei şi dovleci decorativi.

Tarabe cu flori scoase la vânzare pentru doritori

Pe partea stângă se află comercianţi care vând diferite flori la ghivece, de la crizanteme şi dumitriţe, până la aloe vera sau suculente. Preţurile diferă, în funcţie de mărimea ghiveciului pe care vrei să-l cumperi. La primul stand, crizanteme în ghivece mai mari costă 30 de lei, iar un ghiveci puţin mai mare având preţul de 35 de lei. La celălalt stand dedicat acestor flori, poţi găsi şi crizanteme la un preţ mai mic, de la 5 lei la 15 lei, aranjamentele fiind şi ele de mici dimensiuni. Pe lângă florile obişnuite, un comerciant vinde şi ghivece de aloe vera şi suculente. Puse în lăzi în funcţie de dimensiunea ghiveciului, aceste plante se vând pornind de la 5 lei şi ajungând la 20 de lei.

Dacă îţi doreşti să plantezi flori la tine în grădină, la Ediţia de toamnă a FLORALIS-Sărbătoarea Florilor se găseşte un stand de la care poţi cumpăra bulbi. Aici se găsesc mai multe tipuri de lalele, bujori de diferite culori, naricse şi crini. Preţurile diferă, de la 2 lei rădăcina de lalele, la 30 de lei cea de bujor galben. Cele mai ieftine rădăcini de flori pe care le poţi găsi sunt lalele şi narcisele, preţurile bujorilor fiind cele mai ridicate, pornind de la 20 de lei. Majoritatea persoanelor care ajung aici sunt interesate mai multe de standurile în care comercianţii vând crizanteme, tufănele sau dumitriţe. Unii dintre ei întreabă doar de preţ şi merg mai departe, alţii chiar alegând să cumpere.

Peisaj tomnatic transpus prin aranjamente de crizanteme, dovleci şi varză

Imediat ce ajungi pe pietonalul Ştefan cel Mare, pe partea dreaptă găseşti aranjamentele de toamnă pe care organizatorii le-au realizat. Oameni de toate vârstele vin să-şi facă poze la colecţiile prezentate de ardei şi dovleci. Pe lângă ornamentele florale, Servicii Publice Iaşi SA a adăugat şi alte decoruri alături de care ieşenii se pot fotografia. De la fântâna şi baloturile de fân şi până la o umbrelă făcute din frunze şi mături realizate din flori, toate aceste decoraţiuni te introduc într-o atmosferă de toamnă din mediul rural. Totodată, pe lângă decorurile amplasate în faţa Mitropoliei, se regăsesc şi aranjamente realizate de sute de crizanteme, scoase de asemenea la vânzare. Preţurile sunt pe măsură, un buchet cu crizanteme compus din aceeaşi culoare costă 100 de lei, în timp ce preţul unuia realizat din mai multe flori de culori diferite ajunge şi la 200 de lei.

Dacă vrei să-ţi decorezi casa cu flori sau să ţi le plantezi în curte poţi veni aici să consulţi preţurile vânzătorilor. Iar în cazul în care nu doreşti să cumperi ceva, decorurile tomnatice realizate sunt pregătite pentru a-ţi face poze demne de postat pe reţelele de socializare. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii