Elevii care își înlocuiesc profesorii cu roboți pot câștiga o excursie în Marea Britanie

marți, 14 ianuarie 2020, 02:55
1 MIN
 Elevii care își înlocuiesc profesorii cu roboți pot câștiga o excursie în Marea Britanie

Elevii din întreaga ţară pot câştiga o excursie de o săptămână la o şcoală de vară într-un campus universitar din Marea Britanie dacă îşi imaginează cum ar fi dacă profesorii ar fi înlocuiţi de inteligenţa artificială şi redactează un eseu în limba engleză pe acest subiect. 

Competiţia este organizată de către Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fiind cel de-al XII-lea an consecutiv în care se desfăşoară. Shakespeare School Essay Competition este unul dintre cele mai importante concursuri naţionale de eseuri în limba engleză, fiind organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi ISMB.

Shakespeare School Essay Competition este dedicată elevilor din întreaga ţară, concurenţii putând avea vârsta cuprinsă între 11 şi 19 de ani. Tema ediţiei din acest an este „Imagine a world where teachers are replaced by Artificial Intelligence“, elevii urmând să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să redacteze un eseu în limba engleză de 200 – 250 de cuvinte în care să prezinte cum ar arăta lumea cu profesori înlocuiţi de Inteligenţa Artificială. Eseurile pot fi trimise începând cu 14 ianuarie, urmând ca perioada de înscriere să se încheie pe 27 martie. Festivitatea de premiere va avea loc în luna iunie, când va avea loc anunţarea oficială a celor 30 de finalişti câştigători de la cele două categorii de vârstă. Premiul cel mare pentru câştigătorul fiecarei categorii de vârstă (11-14 ani şi 15-19 ani) este o excursie de o săptămână într-un campus universitar din Marea Britanie. Participarea la competiţie este gratuită.

Comentarii