Elevii din Iași au ieșit veseli de la examenul de matematică. Emoții doar pentru părinți

miercuri, 17 iunie 2020, 10:30
3 MIN
 Elevii din Iași au ieșit veseli de la examenul de matematică. Emoții doar pentru părinți

Zeci de părinţi şi-au aşteptat astăzi copiii la ieşirea de la ultima probă a Evaluării Naţionale la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. Dacă adulţii se arătau îngrijoraţi de notele pe care le vor obţine copiii lor, absolvenţii de clasa a VIII-a de la colegiul ieşean cred că subiectele au fost foarte accesibile, chiar şi pentru cei care au rămas doar cu pregătirea de la clasă.

„La Matematică subiectele au fost uşoare spre medii. Eu am reuşit să scriu tot. Estimez că la Limba română o sa iau 9.70-9.80, iar la Matematică 10”, crede un elev.

De asemenea, acesta consideră că toate mediile de admitere la licee o să crească. „Eu vreau să rămân la Racoviţă, la profilul mate-info. Estimez că dacă anul trecut s-a intrat cu 9.50, anul acesta mediile să crească spre 9.70. Nu mă îngrijorez însă că nu voi intra”, adaugă el.

Un coleg de-al său afirmă însă că, deşi subiectele au fost accesibile, a fost nevoie să revină asupra unui subiect. „La exerciţiul cu paralelogramul, la punctul C, a trebuit să mă gândesc mai mult, am scris pe ciornă şi am rezolvat din nou după ce am terminat celelalte subiecte. Eu zic că am scris şi o să iau peste 9”, afirmă elevul.

Totodată, părinţii sunt îngrijoraţi de eventualele neatenţii ale elevilor, nu de lipsa de pregătire. „Al meu a învăţat foarte bine la clasă, profesorii au o părere foarte bună, dar mai are tendinţa să nu fie atent dacă i se par subiectele simple. I-am dat de grijă să citească de două ori subiectele înainte să rezolve, iar la final să citească din nou. Acum vom vedea la afişarea rezultatelor”, afirmă o mamă.

O parte dintre părinţi s-au învoit de la serviciu astăzi pentru a putea veni în sprijinul copiilor lor. „Luni şi-a luat liber soţul, iar astăzi a fost rândul meu. Avem emoţii cu toţii, iar fata mea e mai emotivă. E important să ştie că suntem alături de ea indiferent de ce a făcut”, crede un alt părinte.

Pe trotoarele din jurul liceului sunt împrăştiate mai multe grupuri de părinţi. Vorbesc despre subiectele la Matematică proaspăt publicate pe site-uri, dar şi despre ce au făcut la prima probă copii lor. Zâmbesc şi rând, dar modul în care se lasă de pe un picior pe altul şi privirile aruncate spre ceas le trădează emoţiile.

„E un semn distinctiv pe una dintre lucrări, acum e analizată la comisie”, spune un cadru didactic care iese din colegiu şi merge spre grupul de părinţi. Vestea a căzut peste toţi ca un munte. Profesorul îi linişteşte însă şi spune că probabil nu e nimic. Cu toţii însă speră să nu fie vorba despre copilul lor.

Comentarii