Advertorial

Emoții, speranțe și bucurii ale unui început pe drumul performanței (P)

miercuri, 20 octombrie 2021, 08:27
3 MIN

 “Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul…” Galileo Galilei

Consemnăm în cronica de evenimente semnificative ale Colegiului “C. Negruzzi” activitatea de marţi, 19 octombrie 2021, când a avut loc ceremonia de deschidere a Centrului de Excelență Negruzzi, prin cursurile de matematică derulate în cadrul Departamentului de Matematică – Științe, coordonat de profesorul Adrian Zanoschi.

După o importantă și riguroasă etapă de testare și evaluare a cunoștințelor, au fost selectați cei 100 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, care au dovedit talent și reale aptitudini pentru domeniul dificil și, în aceeași măsură, interesant al matematicii. Cele patru grupe de studiu au fost organizate, primele lecții au pregătit intrarea treptată a elevilor într-un univers al armoniei și al rațiunii, al exercițiului intelectual, al jocului logic. Profesori, elevi și părinți s-au regăsit în atmosfera Colegiului Negruzzi, au trăit emoția unei festivități care a încununat eforturile copiilor și a deschis porți de înțelegere a valorilor negruzziste. Astfel, toți invitații, indiferent de vârstă, au redescoperit valențele unei școli în care tradiția performanței, istoria nobilă de peste 126 de ani, reușitele absolvenților, competența profesorilor sunt repere care înseamnă continuitate, consecvență valorică, certitudine.
   
Pe parcursul acestui an, copiii selectați vor beneficia de experiența științifică și de talentul didactic al profesorilor din Negruzzi, vor parcurge 24 de lecții și teme inedite, vor rezolva probleme interesante, evaluate și explicate cu atenție și metodă, toate adaptate vârstei, urmărind progresul, înțelegerea subtilităților matematice, antrenarea unor abilități de raționament științific.

Centrul este coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului, iar Departamentul de  matematică – științe va fi coordonat științific de profesorul Adrian Zanoschi.

Consultant învățământ primar – prof. Raluca Iarovoi

Secretar științific  – prof. dr. Ioana Anton  
                    
Echipa de profesori din Colegiul Negruzzi

Căpraru Irina, Anton Ioana, Precupanu Codrin, Baghiu Ciprian, Maxim Bogdan, Nechita Remus, Plugariu Andrei, Zanoschi Adrian

Profesori colaboratori din învățământul primar, pentru activități la clasa a IV-a – Iarovoi Raluca, Chirilă Laura, Savin Adriana, Andone Tudorina, Rus Mihaela, Vîlcu Gabriela, Bendescu Alina, iar pentru activități la clasa a III-a – Stifiuc Gabriela, Rotaru Ana, Caras Creola, Bendescu Marius, Hudisteanu Dominica, Solomon Cristina, Rusu Coca, Manolache Mimia, Palaga Daniela, Tudose Elena, Nechifor Doina, Blăjut Cristina, Gîtlan Nadia, Mihalache Nadia, Mustață Silvia, Cheptanariu Jenița, Balan Mona, Penu Iuliana, Doroșincă Cătălina, Dina Corina.

Un proiect ambițios prin care se creează punți de comunicare pedagogică între învățământul primar și cel gimnazial, între școli cu experiență și vocație științifică în antrenarea performanțelor înalte.Colegiul Negruzzi prețuiește valorile cunoașterii, ale studiului, oferind astfel oportunități de pregătire, forme variate de dezvoltare a creativității, de identificare a unor aptitudini deosebite în domenii științifice sau umaniste, atât pentru elevii școlii, cât și pentru cei implicați în proiectele noastre.” ( prof.dr. Camelia Gavrilă )

Comentarii