Era să-şi omoare soţia în bătaie, după petrecerea de Sărbători: i s-a părut că l-a înşelat cu un comesean, în grădină

joi, 04 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Era să-şi omoare soţia în bătaie, după petrecerea de Sărbători: i s-a părut că l-a înşelat cu un comesean, în grădină

Ameţit de băutură, un ieşean din satul Bohotin, comuna Răducăneni, şi-a bătut măr soţia, crezând că l-a înşelat în timpul unei petreceri de Crăciun. În faţa judecătorilor, a negat că gelozia ar fi reprezentat mobilul faptei, dar nu şi-a putut aminti ce avusese cu soţia sa.

 

Cei doi au mers în a treia zi de Crăciun la o petrecere, la nişte prieteni. S-au întors acasă în jurul orei 8 dimineaţa. De cum au intrat în casă, bărbatul a început să-şi lovească soţia cu pumnii şi picioarele, reproşându-i că ar fi întreţinut relaţii intime cu un participant la petrecere, în grădină. Femeia ieşise într-adevăr la un moment dat din locuinţa în care avea loc petrecerea, dar pentru a merge la toaletă. Fusese de altfel însoţită de soţia gazdei. Nu era prima oară când soţul devenea violent pe fondul consumului de alcool. De această dată, agresiunea a determinat-o pe femeie să solicite eliberarea unui ordin de protecţie împotriva soţului său.

Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au audiat-o şi pe fiica celor doi, care a confirmat relatarea mamei sale. Ea a precizat şi că tatăl său avusese în mână un cuţit. Îi dăduse ea peste mână, dezarmându-l, pentru a nu o răni mai grav pe femeie. Interpelat şi el, bărbatul a recunoscut că-şi bătuse soţia, dar nu şi că avusese la el un cuţit. A negat că o lovise din gelozie. Nu l-ar fi putut înşela la petrecere, întrucât acolo erau prezente peste 30 de persoane. Nu-şi putea explica însă de ce îşi lovise totuşi soţia.

Certificatul medico-legal depus la dosar i-a convins pe judecători că lucrurile sunt grave. Femeia suferise o fractură de piramidă nazală şi fusese practic călcată în picioare. Doar intervenţia fiicei făcuse ca agresiunea să nu se transforme în crimă. „Temerea victimelor apare cu atât mai justificată cu cât pârâtul a încercat să minimalizeze agresiunea, nu a putut indica un motiv concret pentru care a recurs la violenţă şi pare să nu înţeleagă suferinţa şi stresul pe care le provoacă copilului său minor printr-un asemenea comportament”, au reţinut judecătorii.

Ei au dispus emiterea unui ordin de protecţie pe durata maximă permisă de lege, de un an. În acest interval, bărbatul nu va mai avea dreptul să se apropie de soţia şi fiica la mai puţin de 100 de metri. Decizia judecătorilor din Răducăneni nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Comentarii