Escrocherie cu căţei spre adopţie. Legătura cu Iaşul

marți, 16 august 2022, 14:22
3 MIN
 Escrocherie cu căţei spre adopţie. Legătura cu Iaşul

Totul a început atunci când un prieten mi-a trimis un anunţ cu câini adoptabili. 

O doamnă anunţa pe un grup din Iaşi că dă spre adopţie nişte câini. Prietenul meu m-a întrebat dacă îmi doresc şi eu unul, aşa că l-am rugat să o contacteze el pe respectiva femeie şi să îi spună că vrem să adoptăm un patruped.

Primele semne de întrebare

Anunţul era unul absolut normal, la fel ca toate celelalte pe care le găsiţi pe reţelele sociale, dar totul a început să pară foarte dubios atunci când presupusa proprietară a câinilor a spus că ea nu se află în România, ci în Austria, iar pentru a primi căţeluşul trebuie să îi trimitem bani pentru livrare. În plus, şi mesajele, încă de la primul, păreau a fi traduse înainte de a fi transmise. Aici a apărut primul semn de întrebare, gândindu-mă că ar putea fi vorba despre o înşelătorie. În primul rând, femeia postase anunţul pe un grup din Iaşi, fără să menţioneze că ea nu se află în ţară. În al doilea rând, profilul doamnei avea toate pozele postate în aceeaşi zi, cu doar 5 zile înainte de vedea noi anunţul, semn că era un cont făcut recent. În al treilea rând, m-am întrebat din start de ce ar vrea ea să se complice şi să livreze nişte căţei adoptabili tocmai până în România dacă îi putea da foarte uşor spre adopţie şi în Austria. Sigur găsea şi acolo oameni dornici să aibă un animăluţ.

Patrupedul va fi adus în ţară cu avionul

Atunci când prietenul meu a întrebat-o cum se face livrarea, aceasta a spus că patrupedul va fi adus în ţară cu avionul, ba chiar că ar fi contactat deja o agenţie care se ocupă de livrarea animalelor de companie, iar preţul acestui serviciu ar fi de 210 euro. Ulterior ea a insistat ca plata să se facă prin PayPal. Am întrebat dacă putem face cumva să plătim cash atunci când primim căţelul dar aceasta a spus următorul lucru: "Agenţia nu poate accepta asta deoarece banii pe care îi plătiţi sunt folosiţi pentru a activa biletul de avion pentru căţel înainte de livrare şi acest căţel poate trăi în această ţară fără ca biletul de avion să fie activat".

Ne-am întrebat şi noi de ce dacă acei căţei pot trăi bine mersi în Austria, doamna postează anunţuri pentru oamenii din România? Şi de ce cineva ar trimite bani pentru un bilet de avion fără si aibă siguranţa că primeşte acel căţel? Ulterior, ne-am gândit să îi spunem că avem nişte prieteni în Austria care ar putea să vină după căţel, ca să nu ne mai complicăm cu avionul. Propunerea a supărat-o pe doamna, vizibil deranjată de insistenţele noastre de a nu trimite banii.

“Îi trimitem banii prin PayPal”

"Nu îmi pot risca căţeii dându-i cuiva să ţi-l livreze, aşa că dacă nu vrei în felul meu atunci uită. Bine?", a scris femeia.

Şi atunci ne-am întrebat din nou de ce ar deranja-o să dea câinele unor prieteni? Nici pe noi nu ne cunoştea absolut deloc. Nu risca căţeii şi dacă ni-i dădea nouă? Ulterior doamna a insistat să îi trimitem banii prin PayPal, spunând că este nevoie şi de o adresă pe care ea o va transmite acelei firme care livrează animale domestice. Pentru că totul a fost prea ciudat, evident că nu am trimis niciun ban. Cerinţele femeii seamănă mult cu o înşelăciune şi ar trebui să fim foarte atenţi la astfel de situaţii. De altfel, chiar şi specialiştii ne recomandă să nu trimitem bani persoanelor care nu sunt de încredere şi să nu oferim date cu caracter personal pentru că putem fi victimele unor escrocherii.

SURSA: dcnews.ro

 

 

Comentarii