Eveniment inedit: concurs de bătut toaca pentru tineri cu vârstă de la 5 ani, organizat la Mănăstirea Bucium. Premii în bani

marți, 18 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Eveniment inedit: concurs de bătut toaca pentru tineri cu vârstă de la 5 ani, organizat la Mănăstirea Bucium. Premii în bani

Un inedit eveniment pentru tineri a fost organizat în acest weekend la Mănăstirea Bucium, anunţă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei prin platforma doxologia.ro. Astfel, copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani s-au întrecut într-un competiţie de bătut toaca, care s-a lăsat şi cu premii.

În total au fost 14 concurenţi la categoria 9 – 13 ani şi 11 la 14 – 18 ani, conform doxologia.ro. Proba a constat în abilitatea de a bate toaca, pe ritmul clasic, pe o perioadă de timp care a variat între 90 şi 120 de secunde. Tinerii au fost evaluaţi după abilitate, ritm şi înţelegere pe ansamblu a probelor.

Manifestare a fost organizată de Mănăstirea Bucium, Asociaţia „Aproape de Bucium” şi Departamentul de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor. Din juriu au făcut parte prof. Petronela Dîrţu, de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” – Iaşi, pr. prof. Iulian Zaltariov şi arhid. prof. Mihai Ursache, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi, precum şi arhim. Nicodim Petre, stareţul Mănăstirii Bucium.

„Câştigători concursului la categoria 9-13 ani: locul I – Costea Ianis, locul al II-lea – Ioniţă Ştefan, locul al III-lea – Botezatu Adelin şi Grecu Narcis, iar la categoria 14-18 ani: locul I – Liţă Petrică-Vlad, locul al II-lea – George Lungu, locul al III-lea – Rusu Spiridon şi Podaru Alin, Menţiune – Cernescu Sebastian. Premiile au constat în cărţi şi sume de bani (locul I – 300 de lei; locul al II-lea – 200 de lei; locul al III-lea – 100 de lei)”, au transmis organizatorii. 

Comentarii