Eveniment istoric la Iaşi: s-a montat primul parcometru din oraş!

miercuri, 30 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Eveniment istoric la Iaşi: s-a montat primul parcometru din oraş!

Primăria se laudă cu primul parcometru instalat în oraş. Ieri a început montarea aparatului în zona cinematografului Victoria. Alte oraşe înregistrează venituri consistente la buget din gestionarea parcometrelor de mai mulţi ani. În schimb, Primăria are mai bine de trei ani de când se chinuie să monteze astfel de aparate.

„De astăzi (ieri, n.r.) a început montarea parcometrelor. Primul parcometru este instalat în parcarea de la cinematograful Victoria, face parte din pachetul celor 10 unităţi. Instalarea efectivă şi branşarea electrică vor fi efectuate în perioada imediat următoare, în măsura în care vremea o va permite, atunci vom face şi testele funcţionale“, a spus primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea a semnat, în toamna anului trecut, un contract cu firma SLX Super Lux Tehnologies (Bucureşti) în valoare de 383.000 lei pentru furnizarea a 10 parcometre.  Celelalte zone unde vor fi montate restul parcometrelor sunt parcarea de la fosta clădire Romtelecom, Parcul Mitocul Maicilor, Golia, Moldova Mall, Casa de Pensii, Hala Centrală, Piaţa Nicolina, Parcul Gulliver şi la Policlinică (zona Independenţei).

Comentarii