Eveniment la Muzeul Pogor: lansare de carte despre formele de organizare muncitorească în perioada interbelică

luni, 21 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Eveniment la Muzeul Pogor: lansare de carte despre formele de organizare muncitorească în perioada interbelică

Astăzi, începând cu ora 17:00, are loc lansarea de carte „Forme de organizare muncitorească în spaţiul românesc (1921-1947): între internaţionalism sindical şi corporatism naţional”, în Sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” din Iaşi – Casa Junimii. Participanţii vor lua parte la un dialog în jurul volumului lui Dan-Alexandru Săvoaia. Moderatorul va fi prof.dr. Lucian Leuştean, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatăţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Volumul care va sta la baza dezbaterii a apărut în anul 2022 în colecţia HISTORICA, la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pornind de la teza de doctorat susţinută în toamna anului 2020.

Autorul acestuia este asist. univ. dr. la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi absolvent al aceleiaşi instituţii şi al Universităţii Central-Europene din Budapesta. Dan-Alexandru Săvoaia a urmat stagii de cercetare în ţară şi străinătate, fiind preocupat de istoria socială a muncii şi a mişcărilor sindicale, problema drepturilor omului şi istoria relaţiilor internaţionale în secolul al XX-lea.

Participă: prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, conf. univ. dr. Andrei Florin Sora, de la Universitatea din Bucureşti, şi conf. univ. dr. Ovidiu-Ştefan Buruiană, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Centrul de Istorie a Secolului XX, Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” Iaşi şi Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. 

Comentarii