EXCLUSIV: Un portughez, bun cunoscător al Superligii, mare favorit de a veni antrenor la Poli!

duminică, 31 martie 2024, 11:33
2 MIN
 EXCLUSIV: Un portughez, bun cunoscător al Superligii, mare favorit de a veni antrenor la Poli!

Demiterea lui Leo Grozavu din funcția de antrenor a Politehnicii Iași, apărută sâmbătă seară, după meciul pierdut la Botoșani, a fost urmată de căutarea unor soluții de numire a unui nou tehnician.

Pentru a nu păți precum Petrolul Ploiești, care l-a așteptat în zadar zile în șir pe Marius Șumudică, șefii lui Poli au eliminat rapid de pe listă variantele incerte. Este vorba de Șumudică și Liviu Ciobotariu, dornici de a lucra în străinătate, și Eugen Neagoe, care are un contract ferm cu FC Argeș.

Cum nici alte piste interne nu prezentau siguranță, rezultatele lui Florin Bratu, Ionuț Badea, Ovidiu Burcă ori Gyuszy Balint fiind slabe în ultima perioadă, s-a pistonat varianta unui antrenor străin, care să știe limba română, să cunoască Liga I și să vină rapid la Iași pentru a scoate echipa din criză.

Cum Andrea Mandorlini nu a rulat corespunzător la CFR Cluj, principala pistă variantă luată acum în calcul este Anthony da Silva, cunoscut sub numele Tony.

Deținător al licenței PRO, fostul aprig fundaș dreapta al CFR Cluj a mai lucrat în eșaloanele doi și trei din Portugalia și la naționala Camerunului. Tony (43 de ani) a mai fost curtat de FCSB și FC Voluntari și urmărește îndeaproape Liga I.

Dacă nu apar elemente neprevăzute, Tony va veni luni la Iași pentru a prelua Poli, care are lunea viitoare un meci foarte important, cu FC U Craiova 1948.

Șfaițer: „Am încredere că Tony va deveni De Zerbi de România!”

Ziarul de Iași v-a prezentat în exclusivitate atât informația demiterii antrenorului Leo Grozavu, cât și iminenta instalare a portughezului Anthony da Silva „Tony” ca antrenor. Sosirea fostului fundaș dreapta al CFR Cluj în Copou a fost confirmată de oficialii Politehnicii.

„A trebuit să ne mișcăm rapid pentru a scoate echipa din criză. Nu aveam timp să stăm după vreun antrenor, indiferent de cota lui. Noul tehnician trebuie să aibă timp să pregătească meciul cu FC U Craiova 1948, pe care trebuie să-l câștigăm. Din multitudinea de propuneri care au venit pe adresa noastră ne-am decis asupra lui Tony” a declarat Cornel Șfaițer, care a explicat alegerea: „În ultimii ani am primit numeroase referințe pozitive despre cum lucrează. Are același spirit de luptător pe care-l etala ca jucător, este foarte preocupat de a se perfecționa, are licența PRO, a învățat de la nume mari ale fotbalului portughez, cu care e prieten. A contat enorm și faptul că vorbește româna și alte limbi de circulație internațională, precum și faptul că a urmărit mereu campionatul nostru, fiind la curent cu tot ce se întâmplă. Eu am încredere că Tony va fi un De Zerbi de România!”

Tony vrea să vină cu un antrenor secund și un preparator fizic.

Comentarii