Exerciţii spirituale pentru preoţii catolici din Iaşi

vineri, 21 august 2020, 01:50
1 MIN
 Exerciţii spirituale pentru preoţii catolici din Iaşi

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă că vor fi reluate exerciţiile spirituale pentru preoţii diecezani, dar în condiţiile stricte impuse de pandemie. Practic, prin intermediul Oficiului pentru Cler, exerciţiile vor fi organizate în trei locuri: Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Centrul „Gaudium et Spes” din Traian şi la Mănăstirea Carmelită din Luncani, doar primul astfel de loc fiind pe teritoriul judeţului Iaşi.

„Exerciţiile spirituale se vor desfăşura cu respectarea tuturor normelor de prevenţie indicate de autorităţile civile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Prin urmare, şi numărul de participanţi la fiecare serie de exerciţii va fi limitat. Înscrierea la cursuri se va face on-line, ţinând cont de limita maximă de participanţi stabilită. Linkul de înscriere îl va primi fiecare preot prin email. Pentru înscriere, fiecare preot va alege seria, va completa numele şi prenumele în prima casetă, parohia unde activează în caseta a doua, şi apoi va apăsa pe butonul «Înscriere»“, au precizat reprezentanţii Episcopiei.

Primele cursuri vor avea loc chiar la Iaşi, în perioada 14 – 18 septembrie, urmând a se muta ulterior şi în celelalte două centre. Preoţii care doresc să participe la aceste exerciţii trebuie să se înscrie până la data de 8 septembrie pentru a se putea definitiva grupurile. 

Comentarii