Explicația medicului Rafila pentru explozia cazurilor COVID din ultimele zile

vineri, 05 iunie 2020, 12:10
1 MIN
 Explicația medicului Rafila pentru explozia cazurilor COVID din ultimele zile

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că nu redeschiderea teraselor a determinat creșterea numărului de cazuri Covid-19 în România, ci faptul că oamenii au renunțat să poarte mască.Specialistul trage un semnal de alarmă şi spune că se poate reveni la măsuri mai stricte, mai ales că numărul cazurilor este în creştere.

"Aştept să văd ce se va întâmpla în zilele următoate. Nu din cauza teraselor (a crescut numărul de cazuri), ci datorită unei relaxări a măsurilor de protecţie. S-a renunţat la mască. (…) În America de Sud creşte rapid.

Sunt ţări din zona noastră care au revenit la măsuri mai dure: Israel a închis şcoli. Iran, Rusia, fostele state sovietice, numărul de căzuri este în creştere . Brazilia are o situaţie paradoxală pentru că preşedintele recomandă să nu se ţină cont de măsuri. Aducerea în zona politică a sănătăţii publice e foarte periculoasă. Victimele sunt oameni simpli", a explicat Rafila în cadrul emisiunii la „Marius Tucă Show”.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii