Expresii româneşti ilustrate, o expoziţie care ascunde tragedia personală a unui artist ieşean

miercuri, 21 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Expresii româneşti ilustrate, o expoziţie care ascunde tragedia personală a unui artist ieşean

Expoziția „Expresii românești ilustrate” a ilustratorului Adrian Serghie va putea fi admirată de publicul ieșean începând de miercuri, 21 septembrie 2022, la Institutul Francez din Iași. Vernisajul va fi unul atipic și va avea loc astăzi, 21 septembrie, de la ora 18:00.

Adrian Serghie are un master în grafică și studiază artele de când se știe. Ultimul său job a fost de graphic designer, iar în urmă cu 3 ani plănuia să devină freelancer full time.

„Îmi doream să mă perfecționez, așa ca am decis să fac un doodle în fiecare zi. După câteva desene și multe reacții primite, deja eram setat pe acest drum. Lucrez din primăvara lui 2019 la el. Deși fac asta de 2-3 ani, majoritatea au văzut proiectul ca un lucru nou. Am primit o mulțime de feedback-uri pozitive, cereri pentru tricouri, stickere și să realizez o carte cu aceste expresii ilustrate”, a spus acesta.

Umorul sec al ilustrațiilor lui Adrian Serghie ascunde o tragedie personală. În urmă cu câțiva ani a fost diagnosticat cu boala Behcet, o boală autoimună rară, care l-a lăsat cu 10% din vedere la ochiul stâng și 60% la ochiul drept.

Comentarii