Facultatea de Istorie din Iași organizează o conferinţă internaţională la Roma

vineri, 14 iunie 2019, 23:17
1 MIN
 Facultatea de Istorie din Iași organizează o conferinţă internaţională la Roma

Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Universitatea din Bucureşti organizează la Accademia di Romania din Roma, Italia, Conferinţa internaţională „Romanitatea orientală şi Italia din Antichitate până în secolul XX“. 

Evenimentul va avea loc în perioada 17-18 iunie, la manifestare urmând să participe, de la Iaşi, lect. univ. dr. Roxana-Gabriela Curcă, lect. univ. dr. Adrian-Bogdan Ceobanu, conf. univ. dr. Adrian Viţălaru, prof. univ. dr. Lucreţiu-Ion Mihailescu-Bîrliba, prodecanul Facultăţii de Istorie din cadrul UAIC, dr. Sorin Grigoruţă, cercetător la Institutul de Istorie al Academiei Române „A.D. Xenopol“, dar şi profesori din Bucureşti, Sassari şi Roma, Italia.

Evenimentele vor începe, pe 17 iunie, de la ora 15.00, în deschidere urmând să vorbească Valentin Victor Bottez de la Universitatea Bucureşti despre cultul imperial şi construirea indentităţii în cetăţile provinciei Moesia, urmat de profesorul ieşean Lucreţiu Mihăilescu-Bîrliba, care va vorbi despre personalităţi de origine italiană. Prezentările de pe 18 iunie vor începe de la ora 9.30, urmând ca evenimentul să se încheie în jurul amiezii. 

Comentarii