Familia poliţistului rănit în misiune în urmă cu un an strânge bani pentru tratament în străinătate

miercuri, 06 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Familia poliţistului rănit în misiune în urmă cu un an strânge bani pentru tratament în străinătate

Ciprian Sfichi, poliţistul rănit la sfârşitul anului 2017 într-o misiune la Rădăuţi, are în continuare nevoie de recuperare, de câteva săptămâni colegii săi organizând în repetate rânduri campanii de strângeri de fonduri în acest sens, pentru a putea fi tratat în străinătate. Bărbatul a rămas cu o hemipareză stânga spastică, în tot acest timp având nevoie de recuperare în diverse centre din ţară, atât de stat cât şi private. 

Iniţial, a fost operat şi tratat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, ulterior fiind internat pentru diferite intervenţii la Spitalul Universitar Militar de Urgenţă Carol Davila – Secţia Răniţi în Teatrele de Luptă şi Secţia Recuperare Medicală, Spitalul de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – secţia de neurologie şi la baza de tratament şi recuperare Buşteni. Cunoscuţii acestuia au postat pe reţelele de socializare situaţia actuală, precum şi nemulţumirile familiei referitor la cum s-a realizat până acum comunicarea cu reprezentanţii MAI. Aceştia au răspuns în cele din urmă solicitărilor familiei precizând că începând de luni, 4 februarie, a fost asigurată internarea pentru recuperare la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu” din Bucureşti.

Până în prezent, cei de la MAI susţin că au fost decontate serviciile medicale prestate pentru Ciprian Sfichi în valoare de 125.889 de lei. „Conform statutului poliţistului pentru situaţiile de genul celei în care se află Ciprian Sfichi, statul acordă despăgubiri de 8.000 de euro, sumă care i-a fost virată la scurt timp după pensionare. Separat de acest demers legal, MAI a susţinut orice acţiune menită să-l ajute, fie de natură medicală sau financiară. Conform legii, tratamentul şi recuperarea în străinătate se pot deconta doar dacă în reţeaua naţională de sănătate nu există posibilitatea tratării afecţiunilor de care suferă Ciprian, aşa cum se întâmplă pentru orice cetăţean român.

Deşi comisiile medicale abilitate apreciază că medicii români s-ar putea ocupa de recuperarea sa în ţară, – o operaţie fiind deja stabilită după Sărbătorile Pascale la Spitalul Militar -, respectăm decizia lui Ciprian şi a familiei sale de a căuta o alternativă în străinătate”, au precizat aceştia. Contul în care se poate dona este deschis pe numele său, Sfichi Dan Ciprian, IBAN: RO71BRDE340SV15605983400. În momentul incidentului, acesta făcea parte dintr-o echipă de patru luptători de la Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi participa la percheziţii privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri, în Rădăuţi.

Comentarii