Fără permis, la volanul unei maşini neînmatriculate, având numere aruncate de la o alta

marți, 11 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 Fără permis, la volanul unei maşini neînmatriculate, având numere aruncate de la o alta

Un ieşean a vrut să se vadă şofer cu orice chip. Şi-a cumpărat o rablă neînmatriculată aflată în faţa unei stâne şi a ieşit cu ea pe drumul judeţean Iaşi-Vaslui pentru a învăţa să conducă. S-a întâlnit însă cu poliţiştii, apoi cu procurorii şi judecătorii şi puţin a lipsit să nu ajungă după gratii. În 2017, Alexandru Rarinca a cumpărat de la un sătean din Mogoşeşti un Ford Mondeo gri, contra sumei de 700 de lei. 

Maşina fusese, la vremea ei, înmatriculată în Spania, dar de când se afla în faţa stânei rămăsese fără plăcuţe de înmatriculare. Rarinca nu şi-a făcut însă griji. Înainte de a pleca de la stână, a găsit într-un şanţ două plăcuţe de înmatriculare provizorii. Le-a montat la Ford şi a plecat acasă. Ulterior, în decembrie, a ieşit la plimbare cu maşina pentru a învăţa cum să conducă, însă a fost oprit în trafic de organele de poliţie.

Iniţial, Rarinca a afirmat că are permis de conducere italian, pentru ca ulterior să admită că nu avea un astfel de act. Plăcuţele de înmatriculare erau expirate, aparţinând iniţial unui Audi. Rarinca a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul în favoarea inculpatului faptul că acesta se afla la prima abatere precum şi că nu se sustrăsese urmăririi penale ori judecării. Ca urmare, Rarinca a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Sentinţa nu este încă definitivă, ea fiind supusă apelului. 

Comentarii