De Business

Punem punctul pe știi

FED susţine că Inflaţia ridicată din Statele Unite va fi doar temporară

miercuri, 14 iulie 2021, 22:50
1 MIN
 FED susţine că Inflaţia ridicată din Statele Unite va fi doar temporară

Creşterea foarte bruscă a preţurilor în Statele Unite cauzează îngrijorare, dar, pentru preşedintele Băncii Centrale Americane (Fed), aceasta nu marchează revenirea spiralei inflaţioniste din anii 1970, iar situaţia ar trebui să se stabilizeze peste câteva luni, potrivit AFP.

Inflaţia "ar trebui să rămână ridicată în următoarele luni înainte de a încetini", a declarat Jerome Powell oficialilor aleşi ai Camerei Reprezentanţilor miercuri după-amiază, la audierea sa semestrială.

Întreruperile globale ale aprovizionării au dus la o creştere accentuată a preţurilor unor produse şi servicii, dar acest lucru „ar trebui inversat parţial pe măsură ce efectele blocajelor se risipesc”, a spus el.

Creşterea preţurilor este cu atât mai puternică în comparaţie cu cele de anul trecut, care au scăzut când lumea s-a carantinat. De asemenea, acest efect de comparaţie va scădea, deoarece preţurile au crescut încet din vară.

Preşedintele puternicii Rezerve Federale a rămas pe această linie de luni de zile, în ciuda preţurilor mai mari decât se anticipase. Inflaţia a atins recent un nivel nevăzut din 2008, + 3,9% pe un an în luna mai, conform indicelui PCE urmat de Fed, + 5,4% în iunie, conform indicelui PCI.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii