Fericirea că şi-a găsit rucsacul uitat în trenul de Timişoara nu a durat mult: ieşeanul, reţinut şi condamnat la puşcărie din cauza conţinutului

marți, 20 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 Fericirea că şi-a găsit rucsacul uitat în trenul de Timişoara nu a durat mult: ieşeanul, reţinut şi condamnat la puşcărie din cauza conţinutului

Un tânăr a căzut direct în braţele poliţiei atunci când a vrut să-şi recupereze rucsacul lăsat în tren. În încercarea de a identifica proprietarul, poliţiştii deja verificaseră conţinutul genţii, găsind droguri.

Şefa unui tren care circula pe ruta Timişoara – Iaşi a găsit pe 10 decembrie 2019 un rucsac şi o vestă ce păreau uitate. Le-a predat la postul de Poliţie Transporturi Feroviare din gara Burdujeni pentru a fi remise proprietarului. Poliţiştii au verificat conţinutul rucsacului, găsind înăuntru un grinder, o rolă de rulat ţigarete şi un pachet de ţigări în care se aflau patru pliculeţe de plastic conţinând în total aproximativ 3 grame de cannabis.

În rucsac nu se aflau acte care să indice proprietarul. După aproximativ o oră însă, la postul de poliţie s-a prezentat Claudiu Necula. Acesta le-a spus poliţiştilor că se coborâse din tren la Vereşti pentru a face unele cumpărături la magazinul din gară. Trenul plecase însă şi nu mai reuşise să-l prindă. I-a fost prezentată vesta şi rucsacul, iar Necula le-a recunoscut ca fiind ale sale.

Ulterior, el a trebuit să dea explicaţii cu privire la conţinutul rucsacului. A recunoscut că marijuana îi aparţinea, precizând că o cumpărase dintr-un club. Tânărul a fost trimis în judecată pentru deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, faptă care se pedepseşte cu închisoarea pe un termen de până la doi ani. Magistraţii Tribunalului au constatat, în timpul cercetării judecătoreşti, că Necula se afla în evidenţele unui Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, el începând să consume cannabis în scop recreaţional de la vârsta de 18 ani. Ca urmare, judecătorii au concluziat că o pedeapsă cu amenda este insuficientă, ei optând pentru o condamnare la 6 luni de închisoare.

Necula nu se afla la prima încălcare a legii. Judecătoria Galaţi dispusese în privinţa lui amânarea aplicării unei pedepse de un an de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Prin contopirea celor două pedepse a rezultat o condamnare finală la un an şi două luni de închisoare, judecătorii decizând suspendarea executării pe durata unui termen de încercare de doi ani. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată. 

Comentarii