Festival Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a III-a, la Ateneu

luni, 28 martie 2022, 22:09
2 MIN
 Festival Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a III-a, la Ateneu

Ateneul ieşean organizează la începutul lunii aprilie cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, eveniment care va aduce în capitala Moldovei atât proiecţii de film, dar şi invitaţi care vor analiza subiectele şi modul în care au fost prezentate poveştile filmelor.

Directorul festivalului, Irina-Margareta Nistor, dar şi invitaţi care vor intra în contact cu publicul ieşean online, din Londra sau Italia, alături de actori invitaţi, vor aduce în atenţia publicului diferite teme de discuţie sau analize.

Astfel, în perioada 8-10 aprilie, cinefilii vor intra în discuţie cu dr. Andrea Sabbadini (online de la Londra), Ilinca Balaş, Matei Georgescu, Bogdan Cuc, Oana Paveliuc, dr. Andreea Chişu şi Laura Manu (online din Italia).

Printre proiecţiile programate se numără şi filmul Ashes in the Snow, difuzat în premieră absolută în România, producţia Casablanca, într-o proiecţie specială la 80 de ani de la lansare, şi animaţia The Queen’s Corgi.

„Prezent pe scena Ateneului va fi şi actorul Vlad Ivanov, într-un nou spectacol imaginat de Radu Rădescu, intitulat Laika şi Văzduhul. Evenimentul are drept context împlinirea a 65 de ani de la primul zbor pe orbita Pământului a unui satelit artificial (Sputnik 1), dar a unei fiinţe vii, căţeluşa Laika, la bordul lui Sputnik 2. Protagoniştii spectacolului îşi povestesc, pe rând, viaţa la persoana întâi, punând alături amintiri, impresii, dialoguri şi frânturi de realitate sau de autoficţiune, toate acestea fiind însoţite de muzică originală live şi proiecţii video de arhivă”, explică reprezentanţii Ateneului ieşean.

Biletele pentru toate evenimentele pot fi achiziţionate online, de pe cinemaiasi.ro, sau direct de la casieria Ateneului. Preţul unui bilet la proiecţii este de 15 lei, iar preţul unui bilet la concert-lectură este de 20 de lei.

Comentarii