Eveniment

Festivalul Micilor Producători la AGRALIM 2019

sâmbătă, 21 septembrie 2019, 01:50
9 MIN
 Festivalul Micilor Producători la AGRALIM 2019

Festivalul Micilor Producători este un eveniment de susţinere şi promovare a producătorilor locali şi a patrimoniului cultural rural din Regiunea de Nord – Est, care va oferi publicului 4 zile de tradiție, de spectacol și de explorare culturală si gastronomică.

La cererea publicului, de joi 19 septembrie pana duminica 22  septembrie, vom sărbători împreună producatorii agricoli şi roadele pământului.

Vizitatorii vor putea degusta la eveniment sau cumpăra pentru acasă o gamă variată de produse tradiţionale, naturale şi ecologice. Preparatele tradiţionale din carne şi specialităţile afumate, brânzeturile, varietăţile de dulceţuri, gemuri şi compoturi, borcanele de zacuscă, tocană şi ghiveci, mierea de albine şi derivate, prăjiturile de casă, realizate cu pasiune şi dăruire, vor face deliciul publicului vizitator. Legumele şi fructele de sezon vor completa oferta de bunătăţi de la Festival.

Printre producători locali care şi-au anunţat deja prezenţa la eveniment se numără:

LAVANDA LAUREI

https://ro-ro.facebook.com/lavandalaurei/

Povestea Lavanda Laurei a început încă din 2015 de la plantarea primilor butași de lavandă. După 2 ani de așteptare am obținut și primul ulei esențial de lavandă produs din plantele noastre îngrijite cu drag. O dată cu obținerea propriului ulei esențial am început diversificarea gamei de produse. Așa că, pornind de la săculeți cu floare de lavandă și buchete uscate, am ajuns acum să avem aproape 20 de produse cu care ne putem mândri : de la sare de baie, bile efervescente pentru baie, săpun și până la creme hidratante pentru ten, ulei pentru corp și multe altele. Toate poartă parfumul și proprietățile miraculoase ale lavandei. Produsele sunt realizate exclusiv manual, în laboratorul propriu din Iași, iar uleiul esențial de lavandă este vedeta în fiecare produs. Produsele le distribuim în rețeaua magazinelor de proximitate „La Băcănie” și în alte băcănii care promovează producătorii locali.

ORANGE VALLEY

https://www.facebook.com/orangeValleyBio/

Orange Valley propune solutia naturala pentru organismul dumneavoastra – siropul de catina – amestecul perfect intre miere de albine si sucul de catina. Sanatatea dumneavoastra este preocuparea noastra!

SCRIJELE DE FRUCTE

SC FRUCTE DESHIDRATATE SRL din Iasi este un start up ce se ocupa cu procesarea fructelor si legumelor, mai exact, le deshidratam (fructele sunt deshidratate la 40 gr. in cuptoare electrice). Este un produs obtinut printr-o metoda foarte aproape de deshidratarea naturala. Produsul este realizat cu materie prima din Romania, mai exact, fructele sunt achizitionate din Iasi, Bacau și Vaslui, iar deshidratarea se realizeaza în punctul nostru de procesare din com. Rebricea, jud. Vaslui.
Procesul de deshidratare este unul cat se poate de simplu:
– Fructele sunt spalate, se elimina cotorul/samburele, se feliaza, se aseaza pe site din inox si se introduc in cuptorul electric unde sunt deshidratate la 40 gr. timp de aprox. 30 -35 ore, ambalate și etichetate. Nu sunt adaugate alte elemente pentru conservarea acestora.

In momentul de fata avem urmatoarele produse la vanzare:
– Scrijele de mere ca la bunica ambalate in pungute de 75 grame.
– Scrijele de caise ca la bunica ambalate in pungute de 100 grame.
– Scrijele de prune ca la bunica ambalate in pungute de 100 grame
Urmeaza procesarea si altor fructe, precum: pere si gutui.

ZMEURISUL COASTA NEAGULUI

https://ro-ro.facebook.com/zmeurisulcoastaneaguluivaslui

Suntem o echipa tanara la inceput de drum care, manati de aroma si savoarea fructelor de padure, am dorit sa punem bazele unei mici plantatii de arbusti fructiferi: zmeura si mure. Dorim sa aducem in casele clientilor nostri cate putin din dulceata si aroma fructelor de padure crescute intr-un cadru natural deosebit si cu mult respect pentru mediul inconjurator.

BISOU

https://www.facebook.com/bisoubrasserie/

Realizăm artizanal pâine și prăjituri din ingrediente naturale, autentice şi locale, după reţete noi şi vechi. Am învățat de la părinții noștri că este bine să fii mândru de ceea ce faci tu cu mâinile tale.

R&N GROUP

https://www.facebook.com/GrupulRN/

Dulciurile familiei Suba sunt recunoscute si apreciate inca din anul 1954. Am imbinat traditia cu tehnologia de astazi si am reusit sa pastram standardele inalte ale produselor noastre. In paralel, detinem 80 de stupi si avem propria tamplarie. Cu ajutorul mierii, inlocuim o parte din zaharul folosit in mod normal in produsele noastre. Datorita acestui procedeu, clientii nostri pot opta pentru niste produse delicioase, cu mult mai putin zahar decat dulciurile nocive din comert.

SABINA PUSCASU – MIERE DE ALBINE

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001740835501

Suntem o familie tânără care se ocupă cu apicultura. Avem 5 sortimente de miere: tei, salcâm, poliflora, rapiță si floarea soarelui, polen, propolis brut și tinctură și alte derivate ale mierii: sirop de cătină, miere cu cătină, miere cu polen și propolis, miere cu usturoi, miere cu ghimbir, faguri.

OVVA ULEIURI NATURALE

https://www.facebook.com/ovva.uleiuri
https://www.ovva.ro/

Aici cultivam canepa, o recoltam si producem ULEIUL DE CANEPA prin presare la rece, precum si alte derivate de canepa pentru uz alimentar si cosmetic. Toate produsele noastre sunt 100% extrase naturale fara aditivi si conservanti. Tot ce obtinem este controlat in mod regulat prin analize specifice de laborator.

ALEMAR

Produse Alemar, handmade, realizate pe baza de ingrediente 100% naturale, ce oferta hidratare, catifelare si un parfum delicat: Sapun natural – hrana pentru pielea ta, Sare si bombe de baie – rasfat pentru corpul tau, Lumanari parfumate aromaterapia – secretul echilibrului emotional, Deodorante de ambientare cu uleiuri esentiale naturale – relax pentru corp si minte. Imagineaza ti cum e sa ai in mana ta natura si sa o folosesti in fiecare zi, pentru frumusetea si bunastarea corpului tau.

CASA FABIAN

Preparate tradiționale „CASA FABIAN” bunul gust al preparatelor tradiționale Moldovenești, vă oferim preparate tradiționale din carne de porc, vita, oaie, pui, curcan și rață. Afumarea se face în afumatoare tradițională din cărămidă cu lemn de fag, carpen, cireș, prun și vișin. Preparatele sunt pregătite după rețete vechi de pe vremea bunicilor cât și rețete proprii realizate de către Marius Fabian. Folosim doar condimente naturale, fără aditivii sintetici, caragenal, fosfați și coloranți.

ANDRO LIDIA

Producator de lavanda si produse derivate, din judetul Neamt.

APIVET SRL

www.apivetsrl.ro
www.catinacumiere.ro
www.carpathianqueen.eu
www.btclub.ro/albineiasi

Exploatatia si Intreprinderea noastra individuala (CUI 27298899) desfasoara o larga activitate in domeniul apiculturii si produselor naturiste, atat pe piata interna, cat si pe pietele externe.
In acelasi timp, firma detine in exploatare si o ferma apicola localizata in comuna Miroslava, Judetul Iasi. Exploatatia este autorizata de catre ANSVSA www.ansvsa.ro pentru producerea si comercializarea producelor apicole si a materialului biologic.
Proprietarul si administratorul intreprinderii (medic veterinar , cu experienta apicola in strainatate (Europa) in managementul a 1400 familii de albine) au o experienta de 20 de ani in domeniul apiculturii, facind parte dintr-o familie cu multe generatii de apicultori. Firma noastra produce si ambaleaza miere si derivate ale stupului, toate produse in sistem ecologic, 100% natural. Pentru a respecta bogatia in vitamine, minerale si enzime a acestui produs 100% natural, productia se realizeaza fara adaugarea nici unei substante straine sau tratament termic, experienta indelungata si priceperea noastra in domeniu ne permit sa pastram acest produs fara a altera, in nici un fel, proprietatile sale curative.
Intreprinderea se bucura de o excelenta colaborare cu alti producatori si apicultori, atit din toate zonele limitrofe, cit si din toata tara.

Societatea noastra detine citeva sute de familii de albine din care producem pina 500 roi, pina 3000 matci fecundate, citeva tone de miere, pe care le livram prin cele 10 firme de curierat cu care avem contracte in derulare, la orice adresa din Romania sau UE, frontierele geografice nefiind o problema in UE.

Acest site a fost creat pentru a usura procesul de facturare si a facilita viteza de livrare a produselor in regim on line, doar pe baza de comanda prin telefon, plata in cont (prin OP, card si cash) si livrare la adresa indicata de dumneavoastra prin firmele de curierat pentru ca si timpul nostru si timpul dumneavoastra conteaza.

Daca doriti discounturi la preturile standart practicate atunci trebuie sa veniti personal la Iasi in perioada 1 noiemrie – 1 aprilie si sa negociati si semnati un contract de livrare agreat de comun acord.

GUSTOS / LAVANDA DE IASI

https://www.facebook.com/siropgustos/

Produs intr o armonie subtila si naturala, siropurile Gustos va ofera o savoare unica obtinuta dupa propriile noastre retete , pastrand toate proprietatile fiecarei plante, fruct, sau mirodenie , oferindu-i acel gust unic si diferit.

O parte din plante sunt cultivate de catre noi intr un mediu cat mai natural, urmand a fi distilate pentru a extrage uleiul esential destinat produceri siropului. Desemenea o parte din plante sunt folosite direct pentru producerea siropului prin macerare sau infuzie la temperaturi nu prea ridicate atat cat planta sa si pastreze proprietatile. Celelalte mirodenii sau fruct sunt alese cu grija de la alti producatori cu care colaboram in furnizarea de materie prima .

Siropurile produse de noi nu contin substante de conservare sau alti aditivi in care sa fie daunatori organismului dat fiind faptul ca din momentul deschideri produsului termenul de valabilitate este mai scazut.

O mare parte din plante, citrice ,sau condimente pot avea proprietati de conservare naturala cum ar fi : rozmarinul, lamaia, cimbrul, cuisoarele sau oregano.

Nu sunt produse industrial tinand cont de faptul ca ele sunt produse artizanal atat continutul cat si imbutelierea, ele fiind destinate clientilor nostri care doresc sa savureze adevaratul gust natural al fructului , floarei sau condimentului ales .

Siropul il puteti folosi in nenumarate scopuri cum ar fi de la, indulcirea salatelor de fructe , aromatizarea limonade-lor , folosirea lor in diferite cokailu-ri, si pana la glazurarea de diferite deserturi (creme, papanasi, clatite , inghetata, iaurt )

ASOCIATIA PRODUS IN BOTOSANI

S-au unit să vândă împreună, să fie mai puternici, să aibă un nume care să conteze.
Câțiva producători locali din Botoșani s-au unit într-o asociație prin care să se poată promova mai ușor atât pe plan local, cât și la nivel național, pentru a face față concurenței în principal jucătorilor mari de pe piața alimentelor și a multinaționalelor.
În cursul lunii septembrie 2018, un grup de producători locali de produse tradiționale atestate conform legislației în vigoare au hotărât constituirea unei organizații fără scop lucrativ numită „Produs din Botoșani”.
Sunt primii producători din Botoșani care și-au dat seama că doar uniți pot supraviețui pe piață și au acționat în consecință.
Membri fondatori ai asociației sunt producători de cașcaval și alte produse lactate, preparate din carne, plăcinte și dulciuri tradiționale, miere de albine, pește și preparate din pește, dulcețuri și siropuri din trandafir, prelucarea plantelor medicinale și aromatice și obținerea de produse din acestea, cum ar fi jeleuri după rețete vechi, produse de întreținere și folosință uzuală.

VIOFANNY

https://ro-ro.facebook.com/Branzeturi.Viofanny/

Cascavalul vine din Saveni, Botosani si ne incanta alaturi de alte branzeturi, produse traditionale atestate. Produsele traditionale se remarca prin reteta folosita, de pe vremea bunicilor, calitatea deosebita a laptelui, dar si lipsa aditivilor alimentari, E-urilor sau a altor conservanti.

NATURAL HEMP HEART

https://naturalhempheart.com/?lang=ro
https://www.facebook.com/hemproducts/

NATURAL HEMP HEART produce, ambalează și distribuie produse derivate din cânepă: ulei de cânepă, decorticată de cânepă, făină de cânepă, fibră detoxifiantă de cânepă. Produsele noastre sunt de tip Conventional și Eco.

FERMA APICOLA MARINEAC

https://ro-ro.facebook.com/apicolamarineac/

De peste 40 ani producem şi promovăm produse apicole de calitate ca alimente naturale, ce au proprietăţi terapeutice, care vin în ajutorul sănătăţii dumneavoastră prin întărirea sistemului imunitar, mineralizant, vitalizant şi antioxidant.

COZONACUL DOMNESC

https://ro-ro.facebook.com/CozonacTraditional/

Produsele noastre sunt produse traditionale moldovenesti! Retetele le avem din mosi stramosi, sunt retete simple, traditionale! Produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale! Iata cateva din produsele care ne reprezinta: cozonac domnesc, placinte poale-n brau, alivenci moldovenesti, prajituri de casa.

DELICIUL MIHAELEI

https://www.facebook.com/deliciulmihaelei/

În speranța de a readuce gustul copilăriei și în casele celorlalți, Mihaela a reușit să valorifice pământul moștenit de la părinți prin plantarea butașilor de trandafiri de dulceață. Folosirea rețetei autentice de dulceață a ajutat-o și la obținerea atestatului de produs tradițional, în 2016.

NAVODUL STAR

Năvodul Star este o societate specializată în producția de pește proaspăt din specia crap, fitofag și alte specii de pește răpitor în fermele sale din locațiile Drăgușeni (Ichimeni) și Ibănești (Știubeni).

ECOLAND PRODUCTION

https://ro-ro.facebook.com/EcolandProduction/

Ecoland Production este o companie românească din nord-estul țării care își propune să obțină culturi organice ecologice de plante medicinale și aromatice de pe o suprafața de 26 Ha de teren amplasat într-un cadru natural deosebit.

Comentarii