Film-concert cu Eric Clapton la Ateneu. Un program special la acest final de săptămână

joi, 18 mai 2023, 22:23
2 MIN
 Film-concert cu Eric Clapton la Ateneu. Un program special la acest final de săptămână

Cinematograful Ateneu a pregătit un program special pentru acest final de săptămână. Un film-concert cu Eric Clapton şi alte proiecţii captivante vor putea fi vizionate de pe 19 până pe 21 mai.

Eric Clapton: 24 de seri este un concert impresionant, în regia lui David Barnard, care surprinde magia şi virtuozitatea legendarei chitare a lui Eric Clapton. Filmul conţine 17 hituri din repertoriul său, care arată un Clapton emoţionant, pe aceeaşi scenă cu muzicieni de top şi versiuni unice de interpretare împreună cu orchestra lui Michael Kamen sau cu propria trupă ale hiturilor bine cunoscute.

Va rula E pericoloso sporgersi, filmul de debut al regizorului Nae Caranfil. La 30 de ani de la premieră, unul dintre cele mai bune filme româneşti va rula în variantă restaurată digital. Interpretează Marius Stănescu, Nathalie Bonnifay sau Florin Călinescu. Acţiunea se petrece într-un oraş de provincie din România la începutul anilor '80. Destinele celor trei se lovesc, schimbând ideile fiecăruia despre carieră, politică şi dragoste. Producţia a câştigat Premiul criticii la Festivalul Internaţional de Film de la Montpellier, Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Bratislava şi Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la La Baule.

Beau Is Afraid este filmul unde Joaquin Phoenix poartă publicul într-o aventură complet haotică, în timp ce-şi pierde minţile. Beau, personajul principal, îşi confruntă trecutul, prezentul şi viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-şi depăşească cele mai întunecate frici pentru a-şi îndeplini visele.

În filmul Jucăria Nouă, prezentat la Festivalul Filmului Francez, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deţinut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franţa. De ziua fiului său, Alexandre, Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului şi îi spune acestuia că poate lua orice îşi doreşte. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie.

Program

Vineri, 19 mai 2023

18:00 E pericoloso sporgersi – (regia Nae Caranfil) – Varianta restaurată – PREMIERĂ – AP 12

20:00Toate fricile lui Beau – Beau Is Afraid – (regia Ari Aster) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

Sâmbătă, 20 mai 2023

13:00 Eric Clapton: 24 de seri – Eric Clapton: Across 24 Nights – (regia David Barnard) – CONCERT – AG

 

Duminică, 21 mai 2023

19:30 Jucăria nouă – Le nouveau jouet – (regia James Huth) – PREMIERĂ – AP 12

 

Biletele pentru fiecare proiecţie sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro şi la casieria Ateneului, la preţul de 15 lei, respectiv 20 de lei pentru filmul-spectacol Eric Clapton.

Comentarii