Filmele săptămânii, la Ateneu: două premiere

marți, 23 martie 2021, 02:50
1 MIN
 Filmele săptămânii, la Ateneu: două premiere

Ateneul ieşean a pregătit pentru iubitorii cinematografiei patru filme prezentate în premieră, primele două pelicule putând fi urmărite ieri. Primul este „Undine”, în regia lui Christian Petzold, film prezentat în avanpremieră. Pelicula prezintă un basm romantic modern cu elemente supranaturale, care o are în rolul principal pe Paula Beer, câştigătoare a premiului pentru Cea mai bună actriţă la Premiile Academiei Europene de Film şi la Berlinale 2020 pentru acest rol. 

Filmul va putea fi urmărit şi pe 24 martie, de la ora 19.30, dar şi pe 26 martie, de la ora 17.30. Luni a fost prezentat în premieră şi filmul „Anul nunţilor” în regia lui Robert Luketic, film care prezintă relaţia unei tinere cu fobia faţă de angajamente, mai ales că trebuie să meargă la şapte nunţi în acelaşi an.

Mâine, pe 24 martie, de la ora 17.30, va rula o nouă premieră, „Chemarea Veneţiei” (Venise n'est pas en Italie), în regia lui Ivan Calbérac, film care prezintă povestea unei prime iubiri a călătoriilor iniţiatice. Tot săptămâna aceasta, pe 26 martie, de la ora 19.30, va rula în premieră „Cu inima împăcată” (Blackbird), în regia lui Roger Michell, film care spune povestea unei femei diagnosticate cu o boală în fază terminală. În weekend, sâmbătă şi duminică, de la ora 14, vor rula două pelicule pentru copii, „Patrula căţeluşilor” şi „Lassie se întoarce acasă”. Preţul unui bilet la proiecţii este de 12 lei. 

Comentarii