Finală condusă de un ieşean

marți, 03 mai 2022, 01:43
2 MIN
 Finală condusă de un ieşean

 

Vlad Ciobanu arbitrează ultimul act al Campionatul de futsal

 

Arbitrul internaţional Vlad Ciobanu a fost delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor să conducă primul meci al finalei campionatului naţional de futsal. Acesta se va disputa astăzi, cu începere de la ora 18.00, şi va opune echipele Autobergamo Deva şi United Galaţi. Partida va fi televizată în direct pe Digi Sport 4. Cele două grupări se vor lupta pentru titlu într-un duel care se va derula în sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Primele două confruntări vor avea loc marţi şi miercuri la Deva, iar a treia la Galaţi, pe 9 mai. Dacă va fi cazul unei a patra întâlniri, aceasta se va desfăşura tot la Galaţi, o zi mai târziu, pe 10 mai. În sfârşit, dacă după patru dispute scorul va fi egal, 2-2, ultima partidă se va derula cel mai probabil pe 16 mai, la Deva.

La prima întâlnire, Vlad Ciobanu va fi ajutat de Liviu Dîrjan din Braşov şi Andras Benedek din Odorheiu Secuiesc. Alături de un alt arbitru internaţional din Iaşi, Bogdan Hanceariuc, Vlad Ciobanu a arbitrat şi finala Cupei României în acest an (United Galaţi – Autobergamo Deva 5-4), cei doi oficiind şi în ultimul act al competiţiei interne numărul doi şi în 2021.

Recent, Ciobanu a fost delegat de UEFA şi în preliminariile Campionatului Mondial de futsal 2024 într-un turneu din Norvegia, unde a arbitrat finala dintre Danemarca şi ţara gazdă. Futsalul ieşean mai are doi arbitri, Andrei Mihălcuţ, care activează la Liga 1 şi Sebastian Şpaiuc, nou promovat în lotul de Liga 2.

 

Comentarii