Fost purtător de cuvânt al Guvernului, despre mutarea Ambasadei: Acest tip de documente se discută la „confidențiale”, cum de a vorbit Dragnea despre el?

vineri, 20 aprilie 2018, 17:15
1 MIN
 Fost purtător de cuvânt al Guvernului, despre mutarea Ambasadei: Acest tip de documente se discută la „confidențiale”, cum de a vorbit Dragnea despre el?

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat joi, la Antena 3, că Executivul a adoptat un memorandum prin care s-a decis mutarea ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Cu o zi în urmă, actualul purtător de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a spus că nu a văzut un memorandum de acest fel. În acest caz apare o contradicție, însă există, totuși, o explicație. Liviu Iolu, un fost purtător de cuvânt al Guvernului, spune că acest tip de document se discută în ședința de Guvern la "confidențiale", fiind secret. Într-o astfel de situație apare întrebarea cum de a ajuns să vorbească Dragnea despre un document cu regim special?

"Întrebat despre memorandumul prin care România decide să mute ambasada din Israel la Ierusalim, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că "nu a văzut" un asemenea document.

Știu procedurile, de obicei acest tip de document se discută în ședința de Guvern la "confidențiale". Asta înseamnă că are un caracter secret deocamdată.

Însă dacă memorandumul are regim "confidențial" cum de domnul Dragnea îl știa? Și cum de a vorbit despre el? Cineva încalcă orice regulă și, mai devreme sau mai târziu va trebui să plătească", a scris Liviu Iolu pe Facebook. (hotnews.ro)

Comentarii