Fosta Fabrică de Ţigarete, cuib de hoţi. Își țin acolo și căruciorul cu care merg la furat

sâmbătă, 18 decembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Fosta Fabrică de Ţigarete, cuib de hoţi. Își țin acolo și căruciorul cu care merg la furat

Fosta Fabrică de Ţigarete a devenit cuib de hoţi. Doi veri specializaţi în comercializarea de materiale recuperabile şi-au stabilit „cartierul general” printre ruine. Cum în tomberoanele din zonă sau la localnici nu au găsit suficient fier vechi pentru un transport, s-au gândit să-l fure. S-au ales cu pedepse cu închisoarea, care vor fi probabil inutile. Amândoi au mai trecut prin penitenciar.

În august, Gheorghe şi Vis Brumă s-au întâlnit lângă bariera Ţigarete, au fumat câte o ţigară de etnobotanice, după care s-au hotărât să plece în căutare de fier vechi. Din incinta fostei fabrici au luat un cărucior de supermarket, după care au plecat spre Copou. Pe strada Titu Maiorescu, au văzut că poarta de acces în curtea unei firme era deschisă, iar în curte se aflau mai multe role de cabluri electrice din cupru. Au intrat în curte şi au luat fiecare câte o rolă, pe care au pus-o în cărucior. Nu au apucat să plece cu marfa, întrucât au fost văzuţi de administratorul firmei, care i-a obligat să returneze cablul.

A doua zi era însă sâmbătă, iar cei doi, la fel de hotărâţi, aşa că s-au întors la adresa cunoscută. De această dată, poarta era închisă. Au reuşit să o deschidă şi au intrat în curte, ieşind apoi cu trei role de cabluri. Seara târziu au venit după încă un transport, de data aceasta având la ei şi un tomberon de gunoi. Au încărcat în cărucior şi tomberon 11 role de cabluri şi s-au întors cu ele la fabrică. În curte, au incendiat izolaţia cablurilor, iar cuprul rezultat l-au pus într-o sacoşă de rafie pentru a-l vinde ulterior.

Cei doi au fost identificaţi cu ajutorul înregistrărilor surprinse de camerele de luat vederi. Cuprul vândut a putut fi recuperat şi înapoiat societăţii păgubite. Hoţii erau clienţi mai vechi ai justiţiei. Gheorghe Brumă mai fusese închis pentru furt calificat, tâlhărie, constituirea unui grup infracţional organizat şi comercializare de etnobotanice, iar Vis, pentru furt calificat, tâlhărie, violare de domiciliu şi complicitate la înşelăciune. Date fiind antecedentele penale ale hoţilor, ei au fost condamnaţi la 2 ani şi 3 luni, respectiv 4 ani de închisoare. Amândoi au declarat apel, acesta urmând să fie judecat la începutul lunii februarie.

Comentarii