FOTBAL – Atacantul cu care Poli vrea să evite retrogradarea: un franco-tunisian care vine din Turcia

vineri, 26 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 FOTBAL – Atacantul cu care Poli vrea să evite retrogradarea: un franco-tunisian care vine din Turcia

Politehnica Iaşi este aproape de a rezolva ultima problemă reclamată de antrenorul Leo Grozavu, întărirea compartimentului ofensiv cu un atacant. Reamintim, problema a apărut după ce italianul cu origini ghaneze Martin Boakye (Olmaliq, Uzbekistan I) nu s-a mai prezentat în Copou în această lună, deşi semnase cu Poli.

Ieşenii s-au reorientat şi au bătut palma cu Adel Bettaieb (FOTO), un vârf care poate evolua şi în zonele laterale de 1,84 metri născut în Franţa, pe 28 ianuarie 1997. Bettaieb, care are cetăţenie tunisiană (a fost chemat la naţionala ţării africane în 2019, fără să debuteze), a făcut junioratul în ţara natală, la Villiers-le-Bel, unde s-a născut, Clairefontaine, Red Star Paris şi Angers. Ca senior a jucat în Belgia, la La Louviere (2018-2019), Luxemburg, la Dudelange (2019-2022), şi în Turcia, la Umraniespor (Liga I: 2022-2023) şi la Boluspor (Liga a II-a: iulie 2023 – ianuarie 2024). El are 60 de prezenţe în prima ligă din Luxemburg, 21 în prima ligă turcă, 19 în liga secundă din Turcia şi 28 în Liga a III-a din Belgia.

Fotbalistul a avut cele mai bune cfire în Luxemburg, unde a marcat 40 de goluri şi a dat 14 pase decisive în cele 74 de apariţii în tricoul lui Dudelange, cu care are şi un titlu de campion, incluzând aici şi meciuri din Cupa Luxemburgului, Champions League, Europa League şi Conference League. În Turcia, Bettaieb are un gol în 24 de meciuri la Umraniespor şi două goluri în 20 de jocuri la Boluspor, în timp ce la La Louviere a punctat de 18 ori în 28 de apariţii.

Dacă înţelegerea cu Bettaieb va fi oficializată, Politehnica va încheia campania de transferări a iernii, care a mai cuprins alte şase achiziţii: Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia 2), Saghiri (Viktoria Koln, Germania 3), Allanzinho (Santos, Brazilia 2), Todoroski (Zalaegerszeg, Ungaria 1), L. Mihai (CFR Cluj – împrumut până în vară), Niga (Foresta Suceava).

Reamintim, la Core (Viitorul Pandurii Târgu Jiu) şi Căpăţînă (CSM Reşiţa), care au fost în Copou în această lună, s-a renunţat.

Totodată, un fost internaţional de juniori brazilian crescut de FC Santos, mijlocaşul central Victor Yan Souza Santos (22 ani; 1,74 metri), care a mai trecut pe la Orlando City B (SUA), Cuiaba (Brazilia) şi Metalist Harkov (Ucraina), a fost înrolat de Poli şi împrumutat în liga a doua bulgară, la Dunav Ruse. Yan, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori sub 17 ani din 2017, care nu a confirmat până acum la seniori, va fi adus în Copou în vară, dacă se va remarca la Ruse.

Start în etapa a XXIII-a

În altă ordine de idei, astăzi începe etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal, care se dispută după următorul program.

  • Vineri: Farul Constanţa – FC U 1948 Craiova (ora de start – 20:00).
  • Sâmbătă: UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe (ora 14:00); Oţelul Galaţi – Petrolul Ploieşti (ora 17:00); Dinamo Bucureşti – Rapid Bucureşti (ora 20:00).
  • Duminică: FC Hermannstadt – FC Botoşani (14:00); Politehnica Iaşi – Universitatea Cluj-Napoca (ora 17:00); Universitatea Craiova – FCSB (20:00).
  • Luni: CFR Cluj – FC Voluntari (20:00).

Comentarii