FOTBAL – Culoar bun pentru Poli Iaşi, cu Grozavu: adversari accesibili până la finalul sezonului regulat

joi, 20 octombrie 2022, 01:50
3 MIN
 FOTBAL – Culoar bun pentru Poli Iaşi, cu Grozavu: adversari accesibili până la finalul sezonului regulat

Primul meci cu noul antrenor pe banca tehnică: mâine, la Slatina

 

După un prim pas făcut cu dreptul din punct de vedere al rezultatului (1-0 sâmbătă, cu Metaloglobus Bucureşti), nu şi al jocului, antrenorul Leo Grozavu, care a stat la tribuna oficială în disputa cu bucureştenii, a intrat efectiv în pâine la Politehnica Iaşi de duminică. Tehnicianul a preluat conducerea antrenamentelor “alb-albaştrilor” şi va fi pentru prima dată pe banca Iaşului mâine, la Slatina, în disputa cu echipa locală CSM, care va începe la ora 15:30.

Grozavu va conduce echipa în şase partide oficiale din 2022, toate de campionat. Asta deoarece Poli a “scăpat” de Cupa României, competiţie care ar fi putut aduce peste 60 000 de euro, ba chiar şi mai mult, în conturile unui club care se plânge că nu are cum să achite datoriile din trecut. Asta pentru că cele 2 milioane de euro date Politehnicii de Consiliul Local în 2022 nu au voie să fie folosite decât pentru cheltuielile din acest an, iar ceea ce produce direct echipa este mult sub planurile făcute.

Noul antrenor are noroc în ceea ce priveşte traseul din următoarea lună şi jumătate, deşi Poli va disputa în deplasare patru din cele şase partide rămase. Iaşul se va confrunta în afara Copoului cu grupări modeste: două nou-promovate, CSM Slatina şi CSC Dumbrăviţa, o echipă care în vară a jucat barajul de menţinere în Liga a II-a, FC Braşov, şi o alta, Unirea Constanţa, care retrogradase pe teren la finalul sezonului trecut, dar a rămas în eşalonul doi după retragerile altor cluburi din competiţie.

În ceea ce priveşte duelurile de pe teren propriu, acestea se vor disputa în compania Csikszereda Miercurea Ciuc şi Dinamo Bucureşti. Harghitenii nu au reuşit în ultimele trei deplasări să treacă de modestele Ripensia Timişoara, CSM Slatina (în Olt chiar au pierdut) şi FC Braşov, în timp ce din “câinii roşii” a mai rămas doar stema, dinamoviştii fiind la egalitate de puncte cu Dumbrăviţa.

Mai trebuie precizat şi că Dumbrăviţa şi Dinamo, la fel ca alte echipe din Liga a II-a, unele din zona de play-off sau pretenţii de promovare, ca Oţelul Galaţi, Unirea Slobozia ori Gloria Buzău, au în acest an şi trei partide oficiale în plus faţă de Iaşi, în grupele Cupei României. Politehnica va avea, astfel, un important avantaj din punct de vedere al stării de prospeţime faţă de colegele de campionat amintite.

Aşadar, culoar bun pentru Grozavu pe finalul competiţional al acestui an, în care va lucra cu echipa cu cel mai mare buget din  Liga a II-a, peste care a trecut mai bine de patru luni de la startul pregătirii de vară, în care au fost două cantonamente. Mai mult, programul este accesibil şi după vacanţa de iarnă, când Iaşi va mai juca în sezonul regulat cu Şelimbăr şi Progresul Spartac acasă şi la Timişoara, cu penultima clasată, Politehnica.

Iar dacă privim şi spre calitatea celorlalte echipe din campionat, optimismul consistent legat de îndeplinirea obiectivului, promovarea directă în Liga I, este pe deplin justificat.

Comentarii