FOTBAL – Poli Iaşi, bătută ieri acasă de o echipă de Liga a III-a! Şi o noutate: jucător de la CFR Cluj, în Copou

miercuri, 09 august 2023, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Poli Iaşi, bătută ieri acasă de o echipă de Liga a III-a! Şi o noutate: jucător de la CFR Cluj, în Copou

Revenită sâmbătă acasă după ce vineri a pierdut la Arad, 0-1 (0-1) în faţa echipei locale UTA, în runda a IV-a a Ligii I de fotbal, Politehnica Iaşi pregăteşte în această săptămână duelul cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, din etapa a V-a. Disputa cu oltenii, care va fi găzduită de stadionul „Emil Alexandrescu”, va începe la ora 21:30.

 

Unul din punctele de reper ale ciclului de antrenamente din această săptămână a fost partida de verificare derulată ieri dimineaţă, în Copou, în compania unei echipe de Liga a III-a, Ştiinţa Miroslava. Extrem de surprinzător, deşi Miroslava e în perioada de acumulări (eşalonul trei începe pe 27 august), iar diferenţa de valoare este uriaşă chiar şi când Iaşul contează pe puţini titulari, cum s-a întâmplat ieri, oaspeţii s-au impus cu 2-1 (1-0).

Ştiinţa a condus până în minutul 90 chiar cu 2-0, graţie reuşitelor semnate de Danale (’45 – din lovitură liberă, din colţul careului mare, lateral stânga, la colţul scurt, Celeadnic greşind) şi ghanezul Abraham (’51 – din careu, lateral dreapta, după un contraatac) şi a mai înscris o dată, golul fiind însă anulat pe motiv de ofsaid. La ultima fază a partidei, Hrib a transformat o lovitură de la 11 metri acordată în urma unei intervenţii asupra lui Istratie. Subliniem că niciodată rezultatele din disputele amicale nu sunt importante, ele având însă un anumit impact la public şi chiar la nivelul atmosferei din cadrul echipei.

În partida de marţi, antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, a mizat pe: Celeadnic – Samayoa, Tincu, F. Ilie, Ştefanovici – Itu (’80 Mogoş), Vaşvari (’60 Farcaş), Haiduc (’73 Istratie), Mogoş (’60 Hrib) – R. Ion (’60 A. Dumitru), Hlistei.

Raul Bogdan Haiduc este un mijlocaş central de 1,76 metri, născut pe 9 octombrie 2002, la Gherla, format de CFR Cluj, club de care aparţine. El este testat în aceste zile de Grozavu.

Conform oaspeţilor, tehnicianul Ştiinţei, fostul mare internaţional Tibor Selymes, a mizat pe Ciofu – Mihăeş, Iuraşcu, Ungurenaşu, Bogleş, Alima, Gău, Botezatu, Danale, Nemţanu, Abraham, apoi pe Sârghi, G. Bordeianu, Taciuc, Saizu, R. Costin, Sovea, Lupu, Corobuţă, Niamţu, Verestiuc, M. Manea, Achiţei, Priviritoghiţă, Gafton.

În altă ordine de idei, Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat şi programul etapei a VI-a a campionatului, în care Poli va juca în deplasare, cu FCSB. Partida cu gruparea bucureşteană va avea loc pe 20 august, cu începere de la ora 21:30.

Comentarii