FOTBAL – Politehnica, alungată din Copou. Deplasare cu trei zile înainte de meciul din Ghencea: terenurile din Iaşi, pline de zăpadă

sâmbătă, 08 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 FOTBAL – Politehnica, alungată din Copou. Deplasare cu trei zile înainte de meciul din Ghencea: terenurile din Iaşi, pline de zăpadă

Informaţia prezentată ieri de Ziarul de Iaşi legată de posibilitatea ca Politehnica Iaşi să efectueze azi deplasarea spre Bucureşti, pentru meciul de marţi seară, contra CSA Steaua, s-a concretizat. Astăzi, în cursul dimineţii, formaţia ieşeană va pleca spre capitală, cu autocarul, urmând ca în această după amiază, duminică şi luni să se antreneze la Centrul Naţional de Fotbal Buftea. Cazarea va fi făcută la o altă bază a Federaţiei Române de Fotbal, cea de la Mogoşoaia. Apoi, Poli va face un antrenament uşor şi în dimineaţa de marţi, pe un teren din complexul Ghencea.

 

Decizia plecării încă de astăzi spre Bucureşti, în loc de luni, la prânz, aşa cum era stabilit iniţial, a fost generată de problemele existente cu terenurile din Iaşi, afectate din plin de ninsorile din ultima perioadă. Vremea nefavorabilă a dat peste cap programul de antrenament gândit de antrenorul Leo Grozavu în această săptămână, echipa neintrând pe niciunul din terenurile de iarbă din Copou, cel principal şi cel de antrenament. După cum v-am informat, echipa ieşeană s-a antrenat luni pe terenul sintetic din Copou, marţi – pe terenul Agronomie, miercuri – în sală şi într-un meci amical cu Ştiinţa Miroslava, derulat pe sinteticul din Copou şi întrerupt în minutul 68, joi s-a făcut doar un studiu video, iar vineri – la sala de forţă şi iarăşi pe terenul sintetic al casei, unde a avut loc doar o repriză de alergare.

Şansa Politehnicii a fost că în această săptămână nu a avut niciun meci oficial, duelul cu Steaua, care va avea loc marţi, cu începere de la ora 19:00, fiind ultimul din etapa a III-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal.

Runda a fost deschisă aseară de confruntarea dintre Dinamo Bucureşti şi Oţelul Galaţi şi continuă astăzi, cu disputa Gloria Buzău – Unirea Dej, care va începe la ora 12:30.

Etapa a IV-a a primei grupe valorice a eşalonului doi va avea următorul program: Galaţi – Buzău (13 aprilie, ora 20:00), Iaşi – Dej (15 aprilie, ora 14:15), Steaua – Dinamo (18 aprilie, ora 19:00). După primele două runde, clasamentul play-off-ului Ligii a II-a arăta astfel: 1. Poli (44 puncte); 2. Steaua (43); 3. Oţelul (39); 4. Dinamo (35); 5. Buzău (33); 6. Dej (32). Steaua nu are drept de promovare. În Liga I urcă direct primele două clasate, următoarele două urmând să joace partide de baraj cu grupările situate pe locurile XIV şi XIII din Liga I.

Primul meci al etapei de play-off: Dinamo-Oțelul 3-0 (0-0). Au marcat Ghezali ('62 și'88) și Țâră ('90+5).  În urma acestui rezultat. Dinamo s-a apropiat la un punct de echipa gălățeană, clasată pe locul III și la șase de Poli Iași.

În ce priveşte play-out-ul, astăzi, de la ora 11:00, în cadrul etapei a III-a, au loc partidele:

Grupa A

  • Şelimbăr – Slatina. Unirea Slobozia – Poli Timişoara. Miercurea Ciuc – Metaloglobus Bucureşti. Baia Mare stă.

Grupa B

  • Concordia Chiajna – Dumbrăviţa. Ripensia Timişoara – Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Unirea Constanţa – Progresul Spartac Bucureşti. FC Braşov stă.

Clasamentele grupei a doua valorice a Ligii a II-a sunt:

  • Grupa A – 1. Slobozia (32 puncte); 2. Ciuc (29); 3. Şelimbăr (27); 4. Slatina (28);. 5. Metaloglobus (22); 6. Baia Mare (20); 7. Poli Timişoara (16).
  • Grupa B 1. Braşov (34); 2. Chiajna (32); 3. Dumbrăviţa (30); 4. Târgu Jiu (28); 5. Progresul (17); 6. Ripensia (16); 7. Unirea Constanţa (12).

Ultimele două clasate din fiecare grupă retrogradează direct, iar ocupantele locurilor IV dispută un baraj, în urma căruia se va decide şi a cincea retrogradată în Liga a III-a.

Comentarii