Fotbal şi politichie pe Bahlui: o premieră absolută înregistrată după ultimul meci din Copou

joi, 25 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Fotbal şi politichie pe Bahlui: o premieră absolută înregistrată după ultimul meci din Copou

Cu un ochi la futboliorii campioni din Copou în aceste zile de mică glorie a sportului cu băşica rotundă de pe Bahlui, n-am scăpat din vedere nici politichia aferentă de pe margine sau din tribune, stimaţi telespectatori. 

De-un par egzamplu, voi aţi observatără că a doua zi după meci viaţa politică locală a consemnat o premieră absolută, chiar dacă una mai discretă şi mai greu de surprins pentru ochiul neavizat şi neexersat în sforăraia politică de Bahlui, precum e ochiul amicului Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în domeniu?

Da, da, chiar aşa: este vorba despre faptul că pentru prima dată de când ne ştim băgători de seamă pe marginea scenei politice locale, adică de mulţi, foarte mulţi ani, nea Măricel l-a atacat public pe nea Mihăiţă de la premărie. Motivul nu are importantă, ceva legat de stadionul lipsă pe care l-ar merita echipa şi ieşenii, şi pe care Mihăiţă n-a reuşit să-l facă.

Noi ne-am întreba altceva, în acest context interesant: oare şi-a rezolvat nea Măricel problemele imobiliare şi de puz pe care le avea cu un imens teren al unei firme, dintre cele ale sale, în zona de după gară, chestie care-l împiedică de ani buni să fie prea dur cu Mihăiţă, cu care tot negocia prin gard? Întrebăm, nu dăm cu paru’…

Un secret rezolvat: cine e pila lui Vasilică?

Şi dacă tot veni vorba de politichia de Bahlui, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie. Una despre care multă lume se tot întreba de ceva anişori: oare care este pila de la Centru a dipotatului ieşean de partidoi Vasilică, de la Târgu, încât a rezistat aşa de bine două mandate şi, se aude, trage sfori şi pune deoparrte şi pentru al treilea?

Ei bine, unii mai informaţi spun că pila acestuia este taman vicele sforar Stănescu, zis Tractoristul de la Olt, la care Vasilică contribuie exact cât trebuie şi când trebuie. Deh, ca-ntre transportatori, nu-i aşa?

Greva şi gheneralul: iaca paradoxul!

Una la final şi despre greva dascălilor. Apăi, dragilor, vorba unui amic din Bucale, haideţi să vedem chestiunea şi aşa: premierul-general, pensionar special la 52 de ani cu 18.000 lei / lună pe care-i primeşte lunar la pensioară, le spune profesorilor că „e foarte, foarte greu“ să le crească salariul la 4.000 de lei (celor debutanţi), pentru că „ar adânci deficitul bugetar“.

Maare nesimţire! Vorba amicului, care şi-a amintit de Firea, la vremea ei: „La săraci poţi să le faci o rugăciune scurtă: «Doamne, miluieşte-l!», dar nu poţi să-i dai dacă eşti în tramvai şi el este pe trotuar“. Vorba prezidentului: ghinion…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii