FOTBAL – Vojtus spală obrazul Iaşului. Şapte puncte peste locul de baraj după un egal obţinut in extremis în Ghencea

miercuri, 12 aprilie 2023, 01:51
4 MIN
 FOTBAL – Vojtus spală obrazul Iaşului. Şapte puncte peste locul de baraj după un egal obţinut in extremis în Ghencea

Steaua Bucureşti – Politehnica Iaşi 2-2 (1-1), în etapa a III-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal

 

Steaua: Iancu – Drăghici, Mihăescu (’27 Al. Sabău), Beţa, Ad. Ilie – Ad. Popa, D. Matei (’64 Enceanu), Şt. Pacionel (’82 Bărbulescu), Bodişteanu – Chipirliu (’82 E. Pacionel), Ciunciukov (’64 A. Trică). Antrenor: Daniel Opriţa.

Poli: Brînză – Martac (’46 Kouadio), Plămadă, Katanec, Finica – Itu, Marchioni (’59 Telcean), Roman (’80 Mogoş) – Musi (’73 A. Dumitru), Vojtus, Hlistei (’59 R. Ion). Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Ad. Popa (’56), Ad. Ilie (’78).

Arbitri: Rareş Vidican; Gheorghiţă Bălan, Nicuşor Marin.

 

0-1, min. 13: Vojtus, cu un şut de la 11 metri, lateral dreapta, după o pasă a lui Hlistei;

1-1, min. 45: Ciunciukov a reluat cu capul de la opt metri, dintre Katanec şi Plămadă, după un corner de pe dreapta executat de Popa;

2-1, min. 71: Pacionel pasează în diagonală spre dreapta, Katanec luftează, Chipirliu preia şi înscrie de la 11 metri, lateral dreapta;

2-2, min. 86: Vojtus a reluat cu capul, de la 7 metri, după o centrare de pe dreapta, la bara a doua, trimisă de Itu.

Concluziile antrenorului Leo Grozavu:

Vremurile în care Poli intra în Ghencea cu şansa a doua, sau chiar fără nicio şansă, victoriile de genul celei realizate pe 3 octombrie 2004 de trupa condusă de regretatul Ionuţ Popa la debutul pe banca Iaşului fiind decupate din registrul SF au apus. Înaintea meciului de aseară, „X”-ul era pronosticul favorit al caselor de pariuri în condiţiile în care avantajul terenului propriu era anulat de numeroşi factori pro-Iaşi. Pe lângă faptul că gazdele nu aveau cum să se motiveze la maximum în condiţiile în care nu au drept de promovare, bugetul superior al oaspeţilor, cu peste 50% mai mare faţă de cel anunţat de stelişti, valoarea mult mai ridicată a lotului Politehnicii (cotă de 3,5 milioane euro faţă de cea de 2,9 milioane euro a bucureştenilor) şi condiţiile pe care ieşenii le au la dispoziţie induceau ideea că moldovenii au mari şanse de a se impune.

„Calculul hârtiei” a fost confirmat într-un prim act echilibrat, în care Steaua a avut însă statistica de partea sa: 4-0 la cornere, 3-2 la şuturi, 2-2 la încercări pe poartă. Iaşi a deschis scorul prin Votjus, în minutul 13, iar gazdele au egalat în minutul 45, prin Ciunciukov, la finalul unei reprize în care nu a mai apărut nicio ratare importantă.

Actul secund a avut aceleaşi coordonate echilibrate ca primul, până în minutul 71, când Chipirliu a profitat de o eroare a răzgâiatei trupă a oaspeţilor, care cere mereu condiţii peste eşalonul de elită, dar oferă prestaţii de nivelul ligii secunde. Poli a fost salvată de eşecul care ar fi păstrat-o la doar şase puncte de primul loc care duce la baraj de o nouă sclipire a lui Vojtus, care a profitat în minutul 86 de un nou moment de reverie a defensivei gazdelor.

S-a terminat astfel 2-2, un rezultat sub pretenţiile conducătorilor şi fanilor Politehnicii, dar care păstrează Iaşi pe un culoar excelent pentru promovarea directă, la şapte lungimi faţă de baraj.

 

Puzderie de VIP-uri în tribune

 

^ Lipsa posibilităţii de promovare a redus, din nou, asistenţa în Ghencea, unde au fost prezenţi circa 2 000 de fani. ^ Gazdele au fost conduse de pe bancă de „secundul” Ştefan Nofitovici, „principalul” Opriţa fiind suspendat. ^ Ciunciukov a mai înscris şi în minutul 34, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. ^ Intrat în repriza secundă, Atanas Trică este nepotul lui Ilie Balaci şi fiul lui Eugen Trică, fostul „secund” al Politehnciii fiind căsătorit o perioadă cu Lorena Balaci, fiica „Marelui Blond”. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi, care au avut în Bucureşti şi şase fotbalişti care nu au prins banca de rezerve, au fost Jankov, Tincu, Ştefanovici şi Fr. Cristea.  ^ La meci au asistat multe nume importante ale fotbalului românesc, între care Anghel Iordănescu, Florin Prunea (fost preşedinte la Poli Iaşi), Victor Piţurcă, Marius Lăcătuş, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Constantin Gîlcă, Gavrilă Balint sau Ilie Dumitrescu. ^ Poli, care a stat încă de sâmbătă în Ilfov şi Bucureşti, se întoarce acasă astăzi, cu avionul. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi, din nou în deplasare, de un grup consistent de suporteri. ^ După trei runde, clasamentul primei grupe valorice a eşalonului doi arată astfel: 1. Poli (45 puncte); 2. Steaua (44); 3. Oţelul (39); 4. Dinamo (38); 5. Buzău (34); 6. Dej (33). În etapa viitoare au loc meciurile: Oţelul – Buzău (joi, ora 20:00), Poli – Dej (sâmbătă, ora 14:15), Steaua – Dinamo (18 aprilie, ora 19:00). 

FOTO: liga2/Prosport

Comentarii